Syv gode råd til at undgå indbrud i julen

Snyd tyven til at tro, at du er hjemme, så han ikke lægger vejen forbi dit hjem.

Modelfoto: Juleindbrudstyvene er klar igen i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Julen er højsæson for indbrudstyvene. For når danskerne forlader deres hjem for at holde juleferie, aflægger tyveknægtene gerne uønsket visit. I julen 2010 blev der begået 7.212 indbrud i Danmark, og hvis du ikke tager dine forholdsregler, går tyvene måske ombord i dit hjem i år.

- Bliv derfor hjemme i julen, anbefaler Ole Vidstrup, konsulent hos Forsikringsoplysningen.

Har du ikke mulighed for at blive hjemme, kan du her læse hans syv gode råd til, hvordan du undgår tyvenes lange fingre i julen:

1. Undgå udstillingsvinduer. Fjern alt af værdi i dine vindueskarme, og gem det langt væk, så du ikke frister sultne blikke. Træk gerne gardinet en smule for.

2. Lad lyset være tændt. Ole Vidstrup indrømmer, at tyvene efterhånden er ret resistente overfor denne klassiker, så husk at tænde lyset flere steder i huset - også ovenpå.

3. Køb et tænd og sluk-ur. Et tænd og sluk-ur til dit fjernsyn, radio og elektriske lys kan indstilles til at tænde og slukke i løbet af dagen og natten, så tyven tror, der er nogen hjemme.

4. Anskaf en elektronisk hund. En gøende hund er menneskets bedste ven i julen, mener Ole Vidstrup. Hvis du ikke har den levende vare, kan du købe en elektronisk hund, som bjæffer livagtigt bag døren, hvis tyven bryder ind.

5. Hold øje med udenlandske varebiler. Drøner der varebiler med polske eller litauiske nummerplader rundt i kvarteret, bør man være mistænksom, mener Ole Vidstrup. Nogle er nemlig professionelle tyve.

6. Bed din nabo om at holde øje. Er du væk i flere dage, så bed din nabo om at fjerne din post og dine daggamle aviser fra postkassen. Ellers er det åbenlyst for tyven, at du ikke har været hjemme i nogle dage.

7. Hav et fyldt tørrestativ. Hæng et par håndklæder, viskestykker eller trøjer på et tørrestativ foran huset.

INFOshop: Danskerne: Julen er den vigtigste tradition