Sygeplejersker på gaden for højere løn

Sygeplejerskerne vil have befolkningen på sin side forud for overenskomstforhandlingerne. I dag deler de honninghjerter ud i myldretiden og flere aktioner er i vente.

Connie Kruckow, formand for Sundhedskartellet, udvekslede fornylig krav til overenskomstforhandlingerne med Kristian Ebbensgaard, der er formand for Regionernes Lønnings - og Takstnævn. Nu går sygeplejerskerne på gaden for at fortælle om deres krav. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Opvarmningen til overenskomstforhandlingerne på det offentlige område har været i gang længe, og i dag skruer sygeplejerskerne temperaturen endnu et nøk opad.

De går i dag på gaden i en række af landets større byer for at forklare deres ønske om en markant lønstigning. Og for at få befolkningen i tale, vil sygeplejerskerne dele honninghjerter ud med deres budskaber på et mærkat, der erstatter det traditionelle glansbillede.

Det primære budskab er ønsket om en højere løn. Sygeplejerskerne mener, at de er 27 procent bagud i forhold til privatansatte med samme uddannelseslængde.

»Det er afgørende for os, at befolkningen forstår, hvorfor vi vil have en højere løn. Sygeplejerskerne har en høj troværdighed i befolkningen, og det vil vi gerne bevare,« siger Connie Kruckow, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Hun vil ikke komme nærmere ind på, hvilke aktioner man kan forvente fra sygeplejerskernes side i den kommende tid, men der vil komme aktioner, siger hun.

En meningsmåling som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4 har tidligere vist, at 83 procent af sygeplejerskerne er parate til at strejke, hvis ikke de er tilfredse med den lønstigning, som de stilles i udsigt.