Sundhedsstyrelsen melder Ventegodt til politiet

Sundhedsstyrelsen har meldt læge Søren Ventegodt til politiet. Ventegodt føler, at hans retssikkerhed er blevet krænket.

Søren Ventegodt. Foto: Morten Juhl Fold sammen
Læs mere

Den omstridte læge Søren Ventegodt er blevet meldt til politiet. Sundhedsstyrelsen videregav fredag hans sag til Københavns Politi, som nu skal tage stilling til, om Søren Ventegodt har krænket nogle af sine patienter seksuelt og overtrådt lægelovens paragraf om forsømmelse af lægekaldet.

- Vi har nu videresendt sagen til politiet og bedt dem vurdere, om der er sket overtrædelser af lægelovens paragraf 18, og om der er sket overtrædelser af straffeloven, siger kontorchef og overlæge i Sundhedsstyrelsen Anne Mette Dons.

Selv siger Søren Ventegodt, at han er glad for, at det er Sundhedsstyrelsen og ikke en patient, der har anmeldt ham til politiet.

- Jeg er glad for, at sagen er havnet hos politiet. De har god erfaring med seksuelle krænkelser. De er meget bedre til at vurdere, om jeg har krænket patienter seksuelt, end Sundhedsstyrelsen er, siger Søren Ventegodt til Ritzau.

/ritzau/