Socialdemokraterne går frem i sommerferien

Mange vælgerne er hoppet tilbage til Socialdemokraterne hen over sommeren.

Vælgerne deler tilsyneladende ikke ledende socialdemokraters opfattelse af, at partiet gennem sommeren ikke har været synligt nok.

Tværtimod vinder partiet 5 mandater siden den sidste Vilstrupmåling fra juni og kunne dermed samle 27,6 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen, skriver Politiken. Det viser en ny meningsmåling fra Vilstrup.

Socialdemokraterne er dog stadig et stykke vej fra den massive tilslutning af vælgere, som partiet havde under de såkaldte velfærdsdemonstrationer i efteråret.

Hvis man regner de radikale med til den blok, der støtter Helle Thorning-Schmidt som landets kommende statsminister, har oppositionen til venstre for regeringen kun 80 mandater, mens VKO-blokken står til at indkassere 86 mandater.

Samtidig er Enhedslisten gået 2 mandater tilbage i forhold til 2005-valget, og med kun 2,4 procent af stemmerne ligger partiet nu faretruende tæt på spærregrænsen.

Venstre er stadig landets største parti, men tendensen i de seneste meningsmålinger til, at det ellers så stabile VKO-flertal er røget, synes at have bidt sig fast.

Meningsmålingen viser, at Ny Alliance sammen med de radikale stadig kan afgøre, om det er Helle Thorning-Schmidt eller Anders Fogh Rasmussen, der bliver landets næste statsminister.

Det sker, efter at partiet gennem sommerens meningsmålinger har haft et massivt vælgertab. Var der valg i morgen, ville partiet således kun kunne mønstre 9 mandater mod hele 22 af slagsen i en måling fra maj i år.

Kilde: Politiken