Sigtet for terrorplaner i København skal blive i cellen

En dommer besluttede mandag for lukkede døre at forlænge fængslingen af en syrisk terrormistænkt mand.

Arkivfoto: Anklagemyndigheden ønsker ikke at oplyse, hvornår den ventes at være klar til at tage stilling til, om der skal rejses tiltale mod den mistænkte 31-årige. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 31-årig syrisk mand, der er sigtet for at planlægge et terrorangreb i København, skal forblive fængslet i yderligere fire uger.

Det har en dommer i Københavns Byret besluttet mandag, oplyser advokaturchef Dorit Borgaard.

Den 31-årige deltog i retsmødet mandag gennem et videolink fra fængslet. Retsmødet foregik for lukkede døre, og derfor ønsker Dorit Borgaard ikke at oplyse yderligere.

Den fængslede mand nægter sig skyldig.

Kort før jul blev den 31-årige mand, der er asylansøger i Sverige, anholdt og fængslet. Han har således siddet varetægtsfængslet i mere end et halvt år.

Politiet mener, at han var i ledtog med en 21-årig landsmand, der sidste sommer blev idømt fængsel i seks et halvt år af en tysk domstol.

Under retssagen i Tyskland kom det frem, at det var Islamisk Stat (IS), der satte de to syrere i kontakt med hinanden.

Det blev samtidig dokumenteret, hvordan den 21-årige i en korrespondance med IS havde erklæret sig klar til at dræbe i gruppens navn.

Ifølge politiet var planen, at de to skulle overfalde tilfældige i København med knive, hvorefter de ville detonere en eller flere bomber.

Angrebet blev dog forpurret, fordi den yngre mand blev stoppet, da han forsøgte at krydse grænsen fra Tyskland til Danmark.

Han havde 17.000 tændstikker, en pakke fyrværkeri, 17 batterier, seks walkie-talkier og to køkkenknive med sig.

Anklagemyndigheden ønsker ikke at oplyse, hvornår den ventes at være klar til at tage stilling til, om der skal rejses tiltale mod den mistænkte 31-årige.

/ritzau/