Seks dømt i t-shirtsag

Seks tiltalte fra gruppen Fighters+Lovers blev torsdag i Østre Landsret dømt for at have indsamlet penge til støtte for terrorisme. En blev frifundet. To af de dømte skal seks måneder i fængsel.

Seks ud af syv tiltalte fra Fighters + Lovers blev dømt skyldige i at støtte terrorisme (FARC og PFLP) ved Østre Landsret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der gik et skuffelsens suk gennem den propfyldte retssal, da Østre Landsret i dag kl. 12 afsagde dom over gruppen Fighters+Lovers.

Seks af de syv tiltalte, blev dømt efter terrorlovgivningen, fordi gruppen ifølge retten har indsamlet penge til støtte for terrorisme. En enkelt af de tiltalte blev frifundet.

To af de dømte har fået seks måneders ubetinget fængsel, mens andre to fik en betinget fængselsdom på fire måneder. De sidste to fik 60 dages betinget fængsel.

Dommen blev afsagt stemmerne fem mod en.

Venner og støtter til Fighters+Lovers var mødt talstærkt op i Østre Landsret. Så talstærkt, at retten blev nødt til at afvise flere ved døren.

Frikendt i byretten
De syv var tiltalt efter terrorlovgivningen fordi Fighters+Lovers har solgt t-shirts til fordel for den colombianske gruppe FARC og den palæstinensiske gruppe PFLP, som begge står på EU’s terrorliste.

Firmaet har i alt tjent 25.000 kroner på salget, hvoraf lidt over 10.000 skulle gå til henholdsvis radio- og trykvirksomhed til de to grupper.

De syv tiltalte har været hele møllen igennem i Københavns Byret, hvor de blev frikendt.