SAS har grønt lys til afgange mod New York

Snestormen i det østlige USA har fået SAS til at aflyse én afgang fra Stockholm til New York, mens fly fra København mod millionbyen på østkysten afgår efter planen.

Læs mere
Fold sammen

Snestormen over det østlige USA, som ifølge meteorologerne skulle blive af historisk omfang, har fået SAS til af aflyse én afgang fra Stockholm til New York.

Men foreløbig bliver afgangen fra København mod millionbyen på østkysten tirsdag middag ikke påvirket.

Pressechef i SAS Trine Kromann-Mikkelsen fortæller, at afgangen fra den svenske hovedstad er blevet aflyst på baggrund af vejrmeldingerne, som betyder, at flere lufthavne reducerer deres kapacitet. Men tirsdag morgen dansk tid melder Newark Airport i New York, som SAS flyver til, endnu ikke om problemer med sne.

»De seneste meldinger er, at vi gerne må flyve dertil, og at den voldsomme sne ikke har ramt endnu, så lufthavnen er stadig mulig at flyve til. Som tingene ser ud, opretholder vi vores flyvning her midt på dagen (tirsdag middag, red.) og forventer, at passagererne kan komme med. Vi kan selvfølgelig ikke spå om vejret, så skulle der ske forværringer, så kan vi risikere at måtte aflyse, men så får passagererne besked,« siger Trine Kromann-Mikkelsen tirsdag morgen.

De truende vejrmeldinger har også fået SAS til at foretage ombookninger for passagerer, der rejser fra New York.

»Vi har ombooket de passagerer, der skal videre fra New York og ud med andre flyselskaber, som vi ved, har aflyst deres afgange. Det går lige efter bogen. Vi har eksperter, der sidder og gør det hver dag,« siger SAS-pressechefen.