Mød internettets nye fænomen: Et 30 år gammelt og grimt lufthavnstæppe

Tæppet i Portland Lufthavn i USA er gået viralt, efter flere end 40.000 flypassagerer har lagt et billede af tæppet på Instagram.

Flypassagerer og lokale fra Oregon i USA stod alle sammen i kø i Portland Lufthavn med samme formål: At  få taget et billede med den store berømthed - et gammelt og slidt gulvtæppe.

Før dagen var omme, blev mere end 800 billeder hængt op til en afskedsfest til ære for tæppet, der snart skal erstattes med et nyt efter tre årtier under rejsendes bagagehjul. Det skriver Huffington Post.

Og ikke nok med det, så har tæppet fået egen Twitter-, Facebook- og Instagramprofil med mere end 40.000 billeder af folk, der har taget et billede af deres fødder på det legendariske gulvtæppe.

Mens de fleste har taget det klassiske »fødder på tæppet«-billede, er der en anden, der har valgt at ligge sig ned på tæppet med en t-shirt i samme mønster. En tredje er gået et skridt videre og har tatoveret tæppets mønster på sin ryg. Se her:

Nogle virksomheder har endda fået øjnene op for den nye superstjerne og er begyndt at sælge T-shirts, kaffekrus og andre produkter med det mærkværdige mønster i blå, grønne og røde farver. Tæppet, der blev lagt i slutningen af 1980'erne, har et mønster, der symboliserer lufthavnens landingsbaner.

»Jeg skal giftes 6. november og synes, at min forlover skal have sokker på med det her mønster,« siger Derek Harguth fra Portland til Huffingtonpost.

Efterspørgslen efter resterne af tæppet har endda været så stor, at lufthavnens embedsmænd har givet fire lokale leverandører 1.000 kvadratmeter tæppe hver især, så de kan lave sofaer, dørmåtter og andre ting ud af det, som vil blive solgt til offentligheden.

Lufthavnens talsmand, Steve Johnson, siger til den amerikanske avis, at de allerede i 2006 planlagde at få et nyt tæppe, da det gamle var blevet alt for slidt og ikke så pænt at se på.

»Indtil vi indså, hvor meget folk satte pris på tæppet og påskønnede det, var vi allerede fuld i gang med at få det erstattet. Det kom virkelig som en overraskelse for os, at der var så stor en interesse for lufthavnens gamle tæppe,« siger han.

Vil man også - ligesom tusindvis af amerikanere - foreviges i et billede med det verdensberømte gulvtæppe, skal man nok være lidt hurtig. Lufthavnen planlægger nemlig at være færdig med udskiftningen i slutningen af året.