Sådan skriver du et julekort

I en tid med smart-phones, e-mails, sms og Facebook skulle man måske mene, at der er noget ubehjælpeligt fortidigt over at sende et håndskrevet julekort.

Et julekort er et livstegn - det årlige. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skal først ud og vælge og købe julekort, forfatte en tekst, håndskrive den på kortets bagside, fugte frimærke med egen tunge og trykke det på kortets øverste højre hjørne - måske endog tilføje et eller to julemærker og hvorved man tilmed støtter et veldædigt formål - for til smide det i en postkasse. Et julekort fortæller, at man ydet en særlig indsats for modtageren.

Og et julekort er et livstegn - det årlige. Det sendes til familie og venner - også dem man kun har sporadisk kontakt til - det fortæller indirekte, at man stadig har modtageren i venlig erindring og at man ønsker at opretholde kontakten. Også selv om det måske ikke bliver til så meget samvær.

Først vælger man et kort med et motiv, der er passende i forhold til modtageren og man skriver i hånden.

Man indleder sædvaneligvis med at fremsætte ønsket om en 'glædelig jul og godt nytår', og følge op med oplysninger om stort og småt fra året, der er gået og man fortæller, hvor og hvordan man selv skal holde jul og hvad man eventuelt glæder sig til.