Rockere i Norden udfordres

Hells Angels og Bandidos bliver pustet i nakken af en tredje af de store amerikanske bikergrupper, Outlaws. Gruppen er blandt andet på fremmarch i Skandinavien.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hells Angels og Bandidos i Skandinavien opdelte territorierne mellem sig efter de voldelige sammenstød i 1990'erne.

Men nu bliver de to udfordret af en tredje af de store amerikanske bikergrupper, Outlaws, der udvider stadig mere i de nordiske lande.

Senest har Outlaws etableret en ny prøveafdeling i Klippan i Skåne. Det siger svensk politi til dagbladet Sydsvenskan onsdag og tilføjer, at der er flere kendte kriminelle blandt medlemmerne.

Politiet oplyser, at Outlaws er vokset hurtigt, men kan ikke sætte tal på, hvor mange medlemmer gruppen har.

I forvejen har Outlaws fuldgyldige svenske afdelinger i Stockholm og Atvidaberg samt prøveafdelinger i Stockholm Syd og Gefle.

I Norge findes der fuldgyldige Outlaws-afdelinger i Oslo og Drammen, mens prøveafdelinger står på spring i både Stavanger, Fredrikstad og Jessheim.

Tony Pallon, som er efterforskningschef hos kriminalpolitiet i Skåne, ser med bange anelser på den nye udvikling. Han konstaterer, at Hells Angels og Bandidos har en gammel aftale om ikke at tillade, at nye bikergrupper etablerer sig i deres områder.

Outlaws blev grundlagt i Chicago helt tilbage i 1935 og har de senere år foretaget en betydelig ekspansion uden for USA. I dag har gruppen 111 afdelinger alene i Europa. De 37 af disse ligger i Tyskland, mens Storbritannien har 25 afdelinger af Outlaws. Endnu findes der ingen Outlaws-afdelinger i Danmark.

/ritzau/