Regionerne får knap 200.000 ekstra vaccinedoser – og det kommer især én gruppe til gode

Danmark kan nu nyde godt af knap 200.000 ekstra vaccinedoser. Og det er en »ekstra god« nyhed, fordi det særlig kommer én gruppe til gode, vurderer chefanalytiker.

Region Hovedstaden modtager i alt godt 142.000 doser af Modernas coronavaccine i uge 26, 27 og 28. Her gives en vaccine i Region Hovedstadens vaccinationscenter Øksnehallen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Går du og venter utålmodigt på at få dit første stik af en coronavaccine, er der godt nyt.

I de første to uger af juli modtager Danmark nemlig knap 200.000 flere doser af Modernas coronavaccine, Spikevax, end det hidtil har været planen.

De gode nyheder gemmer sig i et brev, som Sundhedsstyrelsen har sendt til regionerne fredag.

Ifølge Politiken var det planen, at Danmark skulle have modtaget langt færre vacciner. I uge 26 skulle Danmark have modtaget 44.400 doser af Modernas coronavaccine, skriver mediet, men i stedet kan vi se frem til knap 80.000 doser.

I både uge 27 og 28 modtager Danmark 150.000 doser, hvor det var planen, at der blot skulle være leveret 51.600 doser hver uge.

Er »vejen ud af krisen«

De ekstra doser af Modernas coronavaccine vil betyde, at flere af dem, der endnu ikke har modtaget første stik af en vaccine, nu vil få tilbuddet, vurderer chefanalytiker hos Danske Bank Mikael Olai Milhøj over for Politiken.

Det skyldes, at Pfizer-vaccinen hidtil har været den mest brugte vaccine i Danmark, og at de forskellige coronavacciner ikke blandes, når der skal gives første og andet stik.

Derfor er Moderna-vaccinen en god nyhed for dem, der endnu ikke har fået første stik, fordi de ekstra leverancer dermed vil komme dem til gode, forklarer han.

Og dermed er der også tale om en »ekstra god« nyhed:

»Det er en virkelig god nyhed. Som jeg betragter det, er vaccinerne vejen ud krisen. Jo hurtigere vi bliver vaccineret, jo hurtigere kan vi være knap så bekymrede for nye bølger i efteråret og for Delta-varianten, der får rigtig meget fokus lige nu,« siger Mikael Olai Milhøj til mediet.