Pind: Jeg forstår ham godt

Venstres tidligere leder, der også gik fra posten i 2005, er ked af Martin Geertsens exit. Han giver Ritt Bjerregaard en del af skylden.

Martin Geertsen står af politik. Det beklager hans politiske makker gennem mange år, Søren Pind. Foto: Jens Astrup Fold sammen
Læs mere

Martin Geertsens politiske makker og ven gennem mange år i Venstre, Søren Pind giver overborgmester Ritt Bjerregaard fra Socialdemokraterne en del af skylden for, at Martin Geertsen nu kaster håndklædet i ringen og forlader dansk politik.

- Jeg forstår ham godt. Der er en alt for giftig atmosfære på Københavns Rådhus. Som oppositionspolitiker ønsker man jo fælles arbejdsresultater, men det er ikke muligt under Ritt Bjerregaard, siger Søren Pind.

Men hvorfor gør I så ikke selv noget ved den sag i Venstre?

- Fordi vælgerne gav Ritt Bjerregaard et mandat ved valget. Med Ritt Bjerregaards arbejdsfacon og den måde, som analytikere har fremstillet situationen på Københavns Rådhus på, så er det svært for Martin (Geertsen, red.)

Hvad mener du med det?

Man har ikke vist virkeligheden på Københavns Rådhus, før der blev taget hul på sagen om Ritt Bjerregaards billige boliger denne sommer. Sagen er, at der ikke er sket noget som helt andet end på papiret, siden Ritt Bjerregaard kom til. For en driftig og dygtig mand som Martin (Geertsen, red.) er det ikke et miljø at være i.

Søren Pind fremhæver, at selv om han har forståelse for sin politiske kollegas beslutning, så er han også ked af den.

- Jeg mener, han er den rette mand til at lede projektet videre. Men i hans situation kan jeg godt forstå, at han er blevet træt af det. Det tror jeg enhver vil have forståelse for, lyder det fra Søren Pind.

Også Venstres tidligere gruppeformand på Københavns Rådhus, Pia Allerslev, beklager Martin Geertsens afgang.

- Det kom helt bag på mig. Jeg er ked af, at han forlader Rådhuset, men jeg forstår ham godt. Det er hårdt at være toppolitiker, siger Pia Allerslev.

Hun er selv i spil som en eventuel afløser for Martin Geertsen for de næste to år. Men hun vil ikke svare på,om hun mener, det er så hårdt at være toppolitiker, at hun selv afslår sig posten.

- Jeg har ikke truffet nogen beslutning. Jeg har ikke engang haft tid til at overveje den, siger Pia Allerslev.

Hun blev sammen med de øvrige V-gruppemedlemmer på Københavns Rådhus orienteret af Martin Geertsen onsdag aften.