Overborgmester om værtshuschikane: »Det bliver der sat en stopper for!«

Det skal være slut med chikane og afpresning af værtshuse på Ydre Nørrebro, skriver Frank Jensen på Facebook.

Københavns Overborgmester Frank Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To værtshuse på det ydre Nørrebro har fortalt Radio24syv om tilfælde af chikane og afpresning. Det har fået overborgmester Frank Jensen (S) til at reagere på Facebook.

»Det er totalt uacceptabelt, at unge bøller og bandemedlemmer chikanerer værtshusholdere og deres gæster på Ydre Nørrebro. Det vil der blive sat en stopper for!,« skriver han.

Det gælder blandt andet Café Heimdal på Nørrebro, hvor en gruppe unge har udøvet hærværk og forsøgt at jage gæsterne ud med råb om sharia, og Mucki Bar, som er blevet afkrævet beskyttelsespenge og udsat for hærværk.

Frank Jensen har været i kontakt med Københavns politidirektør, Thorkild Fogde, skriver han på Facebook.

»Politidirektøren har forsikret mig om, at politiet tager denne her sag meget alvorligt og vil få opsporet dem, der står bag hærværk og chikane,« skriver han.

I begge tilfælde drejer det sig om unge mænd med anden etnisk baggrund end dansk.

»Også SSP-samarbejdet mellem skole, politi og kommune, der gennem mange år har vist sit kæmpe værd på Nørrebro, er aktiveret, da noget tyder på gerningsmændene er ret unge. Men lige meget om de påkalder sig deres mor, sharia-lov eller andet, så vil der blive taget hånd om det her,« skriver Frank Jensen.

Justitsminister Søren Pind har bedt Københavns Politi om en redegørelse, og ifølge Jyllands-Posten har DFs Peter Kofod Poulsen kaldt regeringen i samråd.