Nu kan din cykel også blive Uber'iseret

Med en særlig cykellås og en app kan private udleje cykler til andre private.

Find cyklen på app'en. Betal for koden. Lås op og kør. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad Uber gør for biler,og AirBnB gør for boliger, håber et nyt dansk projekt at gøre for cykler.

Ved hjælp af en særlig elektronisk cykellås og en computer kan du selv melde din cykel ind i en »stald« af udlejningscykler, som turister og andre med spontant cykelbehov kan finde på deres smartphones på en app. Mod betaling kan de så få en kode til at låse din cykel op på stedet og hjule afsted.

Når lejeren er færdig med at bruge cyklen, låser han eller hun den bare, og cyklen meldes klar i app'en til næste køretur.

Systemet med elektronisk lås og app hedder Air Donkey, og der er netop sat gang i en Kickstarter, som skal samle penge ind til at gøre ideen til virkelighed.

Låsen bruges allerede i delecykler, som udlejes af virksomheden Donkey Republic, der i august fik iværksætterprisen Guldæg.

Læs Intelligent lås klar til at skabe ny cykelkultur

Over 100 cykler med »donkey-låsen« er allerede stille op i hovedstadsområdet, og planen er, at private snart kan melde deres ledige cykler ind i den samlede pool af udlejningscykler.

Som privat cykeludlejer kan man lægge et billede op i app'en af cyklen, og man kan selv vælge prisen for at leje cyklen enten for en dag eller en uge ad gangen.

Se mere på kickstarter-projektet: