Netværk af ejendomsspekulanter plager sårbare lejere

Berlingske har nærstuderet en kreds af ejendomsinvestorer og kortlagt deres opkøb af ejendomme. Sporene og arrene fra ejendomsspekulanterne tager os gennem Danmark.

Et netværk af ejendomsinvestorer har opkøbt talrige boliger i Danmark. I en artikelserie kortlægger Berlingske netværket og fortæller, hvad konsekvenserne er for lejerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Oscar Scott Carl

Via omfattende research og talrige dokumenter kortlægger gravegruppen et komplekst netværk af ejendomsspekulanter. Netværket trækker tråde til en af finanskrisens bagmænd. Spekulanternes metoder omfatter opkøb på tvangsauktioner, interne handler og udlejning af sundhedsskadelige ejendomme. Taberne er stribevis af sårbare lejere, som må bo i ejendomme fyldt med eksempelvis skimmelsvamp, og kommuner, som mister skattekroner. Konsekvenserne af ejendomsspekulanternes værk tager os tværs gennem Danmark - fra udkanten af København over Lolland og Fyn til Bornholm.

Læs hovedartiklerne om netværket:

Kapitel 1: Netværket
Kapitel 2: Uegnet til menneskebolig
Kapitel 3: Regnskabets time

Læs om lejerne:

Læs om lejerne Per Næser, Karin Ashley og Janne Koefoed-Nielsens møde med ejendomsspekulanterne her.

Læs om lejerne Lone Kruse, Emil Visby og Finn Olsens møde med ejendsomsspekulanterne her.

Læs om lejerne Kim Mogensen, Cindy Olsen, Morten Pihl og håndværkeren Ole Ib Boskovs møde med ejendomsspekulanterne her.

Læs om netværket:

Læs interview med en af nøglepersonerne fra ejendomsspekulanternes netværk her.

Læs kort nyhed om sagen her.

Læs om den politiske reaktion på sagen her.

Bag om historien:

Læs, hvordan journalisterne bag artikelserien kom på sporet af sagen, og hvilke databaser, dokumenter og andre kilder de har brugt til at forløse historien, her.