Mimi Jakobsen: Drop pengene, Jørgen!

Som tidligere politiker og nuværende generalsekretær i Red Barnet har Mimi Jakobsen svært ved at forstå, hvordan Jørgen Poulsen og Røde Kors har kunnet bringe sig selv i så pinefuld en situation.

Mimi Jakobsen synes, det er ærgerligt, at hjælpeorganisationerne nu skal forholde sig til Jørgen Poulsens fratrædelsesgodtgørelse i stedet for juleindsamlingerne. Foto: Nils Meilvang Fold sammen
Læs mere

Synes du, at Jørgen Poulsen er i sin gode ret til aftrædelsessummen på 750.000 kr.?

»Nej, det synes jeg ikke, for uanset hvad der står i hans kontrakt, så han har selv været klar over, at det var uforeneligt at sidde i Folketinget og samtidig være generalsekretær for Røde Kors. Han har i enhver logisk forstand selv sagt sit job op,« siger Mimi Jakobsen, der som generalsekretær i Red Barnet og tidligere partiformand for Centrumdemokraterne har en del erfaring i det krydsfelt, som Røde Kors’ tidligere generalsekretær, den nuværende folketingspolitiker for Ny Alliance, Jørgen Poulsen, befinder sig i.

»Men uansat hvad, så er årsagen til, at det er gået grueligt galt i denne sag, der jo givetvis er pinefuld for Røde Kors og Jørgen Poulsen, at Bodil Nyboe Andersen og Jørgen Poulsen ikke taler sammen, og at hun i det hele taget glider af. Jeg forstår ganske enkelt ikke, at han bringer sig selv i den situation, og navnlig forstår jeg ikke Røde Kors. For det betyder jo, at vi nu midt i denne juletid, hvor skulle have haft lov til at tale om vores juleindsamlinger, nu i stedet alle sammen skal forholde os til hans aftrædelsesgodtgørelse, og det er sgu ærlig talt pinagtigt,« siger Mimi Jakobsen.

Bør Jørgen Poulsen i den givne situation opgive sin 750.000 kr. f.eks. donere dem til velgørende formål, sådan som hans partiformand Naser Khader har foreslået?

»Ja, og han burde bestemt allerede have gjort det for nogle dage siden, men bedre sent end aldrig. Jeg forstår ikke, at Jørgen, som jo er en klog fyr, har bragt sig i den situation, for alle ved jo, at han har slidt og slæbt for Røde Kors og formentlig end ikke har haft mindstelønnen i de 14 år, han har været der, hvis man gør timerne op.

Alle husker ham som Hr. Røde Kors på grund af hans fremragende indsats, og derfor er det bare så synd, at han skal have den exit fra Røde Kors, hvor det hele ligesom bare bliver tværet ud. Det må da betyde noget for ham, at det ikke kan ske på en ordentlig måde, nu hvor han skulle skilles fra det, som har været hele hans liv – det er sgu ikke pengene værd, synes jeg.

Han er jo over 60, og så skal man altså tænke over, hvordan man ønsker sit tilbagetog. Nu går han rundt med sin bitterhed over for Røde Kors og synes, at de har behandlet ad helvede til, i stedet for at man kunne have holdt en stor flot afskedsreception, hvor man kunne have sagt farvel og tusind tak på en god måde. Det er trist.«

Hvordan synes du, at Ny Alliances partiformand Naser Khader har håndteret situationen?

»Det er bemærkelsesværdigt, at han først siger, at han ikke vil blande sig og derefter kommer og siger, hvad han synes, at Jørgen skal gøre. Det er jo den der lidt usikre formuleringsevne, han har en gang i mellem. På den anden side er det jo også begrænset, hvad Khader kan gøre, for han kan jo ikke smide Jørgen Poulsen ud af Folketinget, eftersom han jo er valgt, og de har jo også brug for ham i Ny Alliances gruppe,« siger Mimi Jacobsen.

Men ville det have været holdbart som partileder at blive ved med at ignorere en sag, som vokser sig så stor?

»Nej, men så skulle han bare have sagt det fra start af. Han skulle have taget en samtale en Jørgen, og så kunne han gå ud og sige: »Nu har vi talt om det, og har fundet ud af sådan og sådan«. Det er enten eller – man kan ikke både sige, at man ikke vil blande sig og så gøre det alligevel. Men ellers vil jeg sige, at Naser Khader ikke har nogen del i dette her, men som enhver anden partiformand kommer han bare til at hænge på hvad som helst, sådan er det nu engang,« siger Mimi Jakobsen.