Kystlivredderne klar til ny badesæson

TrygFondens kystlivreddere trækker mandag igen i badetøjet for at beskytte de danske badegæster og samtidig give gode råd om badesikkerhed.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om det danske sommervejr i øjeblikket viser sig fra en mere grå og blæsende side, så begynder badesæsonen i Danmark for alvor på mandag. Det sker, når TrygFonden Kystlivredning igen åbner livreddertårnene på strande og havnebade i det ganske land.

I alt åbnes der 36 tårne på udvalgte badesteder, og i de næste otte uger er livredderne til stede på strandene hver dag fra klokken 11 til 19.

Ifølge René Højer, der er områdechef for sikkerhed og ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden, så er livredderne klar til en travl sommer, hvor en stor forebyggende indsat forhåbentligt vil forhindre alvorlige ulykker.

»Sidste sommer havde vi et fantastisk vejr i store dele af badesæsonen, og der var mange mennesker på strandene. Livredderne gennemførte 49.644 indsatser, som blandt andet omfattede almindelig førstehjælp ved snitsår, dehydrering og bistik. Der var også en del forebyggende arbejde, hvor livredderne vejledte strandgæsterne om de særlige forhold, der gælder for den enkelte strand samt om vejrforhold,« siger René Højer i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Af det samlede antal indsatser sidste år vurderes de 26 som aktioner, hvor personer har været i livsfare. Det høje aktivitetsniveau hos livredderne er et udtryk for, at livredderne gør en forskel ude på strandene.«

Livreddernes forebyggende indsats kommer igen i år til at fokusere på sikkerheden for børn og unge, og både forældre og børn opfordres til at komme forbi livreddertårnet til en snak om badesikkerhed.

Men selv om livredderne skaber tryghed og er trænet i at træde til, hvis den værst tænkelige situation opstår, så påpeger Erik Bech, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning, at livreddere ikke skal ses som en erstatning for opmærksomme øjne fra forældrene.

»Det kan ikke siges ofte nok: Forældre må aldrig lade deres børn ude af syne, når de er i nærheden af vand. Derfor opfordrer vi altid til, at forældre bader sammen med deres børn og ikke blot holder øje inde fra stranden,« siger Erik Bech.

Samtidig opfordrer han alle danskere til at vælge en strand med livreddere, når de skal ud og boltre sig i vandet.