Kritik af akuttelefon og hospital efter dødsfald

Patientombudet retter kritik mod Bispebjerg Hospital og Region Hovedstaden akuttelefon, efter en 44-årig mand døde af en alvorlig infektion en uge efter, han havde fået foretaget en knæoperation.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For et år siden døde den 44-årige Henrik Winther af en infektion med kødædende bakterier efter en knæoperation. Nu retter Patientombudet kritik mod Bispebjerg Hospital og Region Hovedstadens akuttelefon 1813 for at være medvirkende til, at Henrik Winther døde. ?Det skriver Politiken.

Efter operationen fik Henrik Winther voldsomme smerter, men på trods af flere opkald til akuttelefonen og et tjek på Bispebjerg Hospital, var der ikke nogen, der gjorde noget ved patientens alvorlige tilstand.

Der blev blandt andet taget en blodprøve for at fastslå Henrik Winters infektionstal, men den læge, der tog prøven, tog hjem, inden resultatet kom. Der blev derfor ikke reageret på infektionstallet i tide, selvom det viste, at Henrik Winther havde en alvorlig infektion.

Patientombuddet skriver, at man på Bispebjerg Hospital burde have reageret på infektionstallet »i stedet for at hjemsende Henrik Winther«.

»Patientombuddet finder grundlag for at kritisere Bispebjerg Hospital for den behandling, Henrik Winther modtog«, står der i afgørelsen ifølge Politiken.