Stressede sygeplejersker besvimer ved akuttelefon

Sygeplejersker ansat på Nordjyllands akuttelefon er så stressede, at de besvimer på vagten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arbejdspresset er så stort på Region Nordjyllands akuttelefon, at flere sygeplejersker er brudt sammen under deres vagt på grund af stress.

Det viser påbud fra Arbejdstilsynet, som Avisen.dk har fået aktindsigt i.

I påbuddet meldes der om sygeplejersker, der er besvimet af udmattelse, og som ofte kaldes ind på job på fridage.

»Medarbejdere udtrykker i denne sammenhæng bekymring for aktuel udbrændthed i personalegruppen samt bekymring for både kollegers og egen ve og vel på kort og på langt sigt,« står der ifølge Avisen.dk i påbuddet.

Mai-Britt Kristiansen, som er sygeplejerske og tillidsmand på vagtcentralen, der har hjemme på Aalborg Universitetshospital, forklarer, at arbejdspresset gør, at medarbejderne er »så psykisk belastede«, at det også går ud over borgerne, som ringer ind for at få hjælp.

Arbejdstilsynet har pålagt at nedbringe både arbejdsmængde og tidspres, men selvom påbuddet er fra sommeren sidste år, er der intet sket siden, forklarer Mai-Britt Kristiansen til Avisen.dk.

Chefen for vagtcentralen, Jan Lindberg, ærgrer sig over Arbejdstilsynets påbud, men mener, at arbejdsmiljøet er blevet forbedret. Han henviser blandt andet til, at der er oprettet to nye stillinger.

Når arbejdspresset bliver for stort.

Posted by Berlingske on 13. april 2015