Kristine drikker ikke: »Sygt, at det fremstilles som noget vildt, at man ikke drikker som 16-årig«

En video fra DR Nyheder har skabt debat på de sociale medier. I videoen fortæller den 16-årige Kristine Langhoff om, hvorfor hun ikke drikker alkohol. Hun er en af de få her i landet, hvor danske unge har verdensrekorden i sprit.

Danske unge har verdensrekorden i druk. En DR-video med 16-årige Kristine, som ikke drikker, har fået Facebook-brugere til at diskutere unges alkoholforbrug. Foto: Free/Monkey Business Images Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg føler mig engang imellem meget uden for. De drikker og ændrer sig og bliver mere højtråbende og sjove, hvor man måske selv kommer til at føle sig en lille smule kedelig, når man sidder med sin cola.«

Sådan siger 16-årige Kristine Langhoff, der i en video fra DR Nyheder fortæller, at hun ikke drikker alkohol ligesom sine venner.

Videoen er på DR Nyheders Facebook-side blevet vist over 600.000 gange og har generet debat om den danske alkoholkultur.

»Danske unge har verdensrekord i druk« står der ved videoens start. Der klippes over til en ung mand, som hælder en dåseøl ned i svælget med ordene: »Det bedste ved at drikke, det er at blive pattestiv«.

Men ikke for Kristine Langhoff. Hun tilhører de 13 procent af danske unge i alderen 15 til 25 år, som ifølge en ny rapport fra Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden, slet ikke drikker alkohol. Det skriver DR Nyheder.

Videoen har fået mange Facebook-brugere til at debattere især unges forbrug af alkohol.

»Sygt, at det skal fremstilles som noget vildt, at man ikke drikker som 16-årig,« skriver en Facebook-bruger.

Gennem et hav af Facebook-kommentarer er der dyb respekt for Kristine Langhoffs valg, og mange tilkendegiver i solidaritet, at de ligesom hende heller ikke drikker. Den 16-årige pige bliver hyldet som sej.

I videoen fremgår det, at Kristine Langhoff ikke drikker længere, fordi hun havde en dårlig oplevelse nytårsaften. Hun kan godt lide at bevare kontrollen over sig selv og sin egen krop, og det kan hun, når hun vælger alkoholen fra.

Nogle Facebook-brugere stiller dog spørgsmålstegn ved, hvorvidt komplet afholdenhed er vejen frem.

»Alt med måde,« lyder ordene fra en af Facebook-brugerne.