Kristendommen flytter ind i de danske fængsler

Antallet af indsatte, der døbes og konfirmeres, er stigende, lyder det fra fængselspræster. En netop døbt indsat håber, at troen kan være med til at hjælpe ham på ret kurs.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kristendommen vinder frem i de danske fængsler, fortæller flere fængselspræster til Kristeligt Dagblad. Interessen kommer til udtryk ved, at flere indsatte lader sig døbe og konfirmere.

Erik Adrian er fængselspræst i Vestre Fængsel i København. Han fortæller, at han i det seneste halve års tid har været hovedansvarlig for en gruppe på syv indsatte, der har ønsket at blive døbt eller konfirmeret.

I lørdags blev en fra gruppen døbt, mens to andre blev konfirmeret i kirken i Vestre Fængsel. Det var 29-årige William, der blev døbt. Han håber, at kristendommen kan være med til at hjælpe ham ud af kriminaliteten.

»Der er nogle traditioner, man kan tage med, og som måske kan hjælpe en med at holde den dårlige side på afstand. Det kan måske hjælpe mig med at holde benene på jorden, for før var det meget med 400 i timen fremad,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Hans Raun Iversen, der er lektor på Det Teologiske Fakultet ved Københavns Universitet, ser flere forklaringer på den stigende interesse for kristendom i landets fængsler.

Han mener, at fangerne er blevet mere indstillet på at orientere sig etisk og eksistentielt, og det har de tid og lejlighed til i fængslet. Desuden er fængselspræsternes tavhedspligt afgørende, fordi det kan lukke op for den gode eksistentielle samtale, siger han.