Kraftig brand i glasfiberfabrik udvikler giftig røg

efgr
Foto: Alarm112danmark. Fold sammen
Læs mere

Det brænder mandag aften meget kraftigt i en glasfiberfabrik i Hedensted i det sydøstlige Jylland.

Det bekræfter Sydøstjyllands Politi over for BT via vagtchef og politikommissær Kenneth Ravnholt, der kort før 21.30 siger, at det fortsat brænder 'voldsomt'.

Der er tale om virksomheden Poca Glasfiber på Ndr. Fabriksvej. Komplekset består af to store bygninger hvoraf den ene er overtændt. Brandvæsenet forsøger lige nu at holde flammerne til den ene af bygningerne. Anmeldelsen løb ind kl 20:54.

Beredskabsdirektøren ved Sydøstjyllands Brandvæsen, Dennis Ottosen, siger til BT, at brandvæsenet bruger rigtig mange ressourcer på at bekæmpe flammerne, der hærger omkring fabrikkens produktion af glasfiber.

»Det er ikke så godt, for de her partikler kan være sundhedsskadelige. Man skal være opmærksom på, at luften kan indeholde partikler, selvom man umiddelbart ikke kan se røg,« tilføjer politikommissær Kenneth Ravnholt, der har kaldt ekstra mandskab ind til branden.

Beredskab Øst oplyser på Twitter, at der er sendt to specialsprøjter til stedet, der kan bekæmpe ilden med skum.

Politiet har derfor udsendt et varsel til folk om at blive indenfor i et område omkring Fabriksvej.

»Det støtter jeg og vil også opfordre til, og vi må håbe, det virker,« siger Dennis Ottosen fra Sydøstjyllands Brandvæsen.

Giv gerne beskeden videre

I varslingen står der, at branden udvikler sig med kraftig røgudvikling, der kan være sundhedsskadelig ved indånding.

Advarslen vedrører borgere i landområderne øst og vest for Hovedvejen, herunder landsbyen Remmerslund, samt villakvarteret i Hedensteds nordlige bydel, nord for Constantiavej, landområdet umiddelbart nord for Ndr. Fabriksvej, samt landområdet umiddelbart øst for Ndr. Fabriksvej.

Personer i det berørte område skal søge indendørs, lukke døre og vinduer og standse ventilationen.

Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området.

»Jeg håber, at folk vil respektere den varsling og lade politi, brandvæsen og Hjemmeværnet arbejde på stedet,« siger Kenneth Ravnholt.

Det er endnu ikke kendt, hvad der er årsag til branden.

Kontakt kun politi eller alarmcentral i akutte tilfælde.