København siger nej til regeringens miljøzone

Vognmændenes lobbyister har fået udvandet regeringens forslag om miljøzone i København, så det er uden virkning for borgernes sundhed, siger Venstre-politiker.

Regeringens forslag om en miljøzone er så udvandet, at samtlige partier i Københavns teknik- og miljøudvalg afviser det. Vognmændene har kuppet regeringen, mener Venstres Jesper Schou Hansen.

Der er simpelt hen ikke reelle miljøforbedringer for borgerne i forslaget, siger partierne i en opsigtsvækkende fælles pressemeddelelse.

- Det vil kræve partikelfiltre, men dem er regeringen ikke klar til at indføre for alle typer tunge køretøjer. Uden dem virker miljøzonen ikke ordentligt, lyder kritikken.

Ifølge Jesper Schou Hansen har vognmændene brugt justitsminister Lene Espersen (K) til at spænde ben for en effektiv miljøzone.

- Partikelfiltre er altafgørende for miljøzonens effektivitet. Uden filterkrav virker det ikke, siger han.

De københavnske politikere er enige om, at kravet om partikelfiltre skal indføres med det samme og ikke i to trin. Miljøminister Connie Hedegaard (K) har lagt op til, at tunge køretøjer på 7 år eller ældre fra 2008 skal have monteret partikelfilter. Først fra 2010 omfattes lastbiler, der er 4 år gamle.

/ritzau/