Knap halvdelen af danskerne siger god for overvågning

Det er intet problem, hvis Politiets Efterretningstjeneste kigger med over skulderen på Facebook og Google. Sådan lyder det fra 44 procent af danskerne i en ny undersøgelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens 44 procent af de adspurgte danskere siger god for, at Politiets Efterretningstjeneste er med på en kigger på de sociale medier, så mener 43 procent ikke, at det er i orden. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Metroxpress.

Det er chokerende, at så mange danskere ikke har noget imod at blive overvåget på nettet, siger Birgitte Kofod Olsen, der er formand for Rådet for Digital Sikkerhed.

»Det tyder jo på, at danskerne ikke rigtig bekymrer sig om, hvad deres oplysninger bliver brugt til, og hvem der har indsigt i dem,« siger hun til Metroxpress.

Juraprofessor Søren Sandfeld Jakobsen fra Aalborg Universitet er »nærmest mundlam« over tallene, som ifølge ham viser, at danskerne er blevet mindre nervøse for overvågning i takt med den digitale revolution.

»Det vil gøre det det lettere for politikerne at komme igennem med love, der gør det muligt at overvåge borgerne yderligere, hvis de har et ønske om det,« siger han til Metroxpress.