Journalist afviser erstatningskrav fra FOA

FOA vil have journalister fra Fælledgårdsagen til at betale erstatning til de ansatte. Glem det, siger tidligere Bastard-chef Miki Mistrati.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om skjulte TV-optagelser på det københavnske plejehjem Fælledgården er slut, efter Højesteret tirsdag idømte to journalister fra produktionsselskabet Bastard Film dagbøder for krænkelse af beboernes privatliv.

Men står det til fagforbundet FOA, bør de ansvarshavende fra det nu lukkede selskab, Miki Mistrati og Søren Steen Jespersen, også betale erstatning til fire plejehjemsansatte, som uden deres vidende medvirkede i DR-udsendelsen om vanrøgt på Fælledgården.

Medarbejdernes erstatningskrav er tidligere blevet afvist af Østre Landsret, fordi sagen var blevet forældet på grund af en procedurefejl. Men nu anlægger FOA et civilt sagsanlæg mod TV-folkene for at få dem til at betale 40.000 kroner i erstatning.

- I og med at tre retsinstanser nu har vurderet, at det var ulovligt at anvende skjult kamera på Fælledgården, så bør sjusk hos anklagemyndigheden ikke betyde, at medlemmerne ikke får deres tortgodtgørelse, siger FOAs formand, Dennis Kristensen, i en pressemeddelelse.

Han opfordrer Miki Mistrati og Søren Steen Jespersen til at betale med det samme og dermed undgå en retssag, men det kan der ikke blive tale om, fastslår Miki Mistrati.

- Det kunne jeg ikke drømme om at gøre. Vi har jo ført sagen hele vejen til Højesteret, fordi vi mener, at vi har retten på vores side. Desuden har retten jo allerede afgjort, at erstatningskravet er forældet, siger Mistrati til Berlingske Nyhedsbureau.

Den tidligere Bastard-chef og nuværende nyhedschef på Ekstra Bladet har ingen kommentarer til sagsanlægget fra FOA.

- Det vil jeg ikke blande mig i. Det er op til dem selv, hvis de føler, at det er den rigtige måde at bruge medlemmernes penge på, siger han.