Jægerbogsforfatter risikerer fortsat at blive fyret

Auditørerne dropper sagen mod jægersoldaten Thomas Rathsack, men han risikerer alligevel at få en fyreseddel for sin bog "Jæger - i krig med eliten."

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Oversergent Thomas Rathsacks fremtid i forsvaret er fortsat uafklaret til trods for, at auditørerne onsdag afviste at rejse en sag mod ham.

Den tidligere jægersoldat skrev sidste år bogen "Jæger - i krig med eliten," som forsvaret mener videregav hemmelige oplysninger om soldaternes opgaver. Men auditørerne mener altså ikke, at er kød nok på sagen.

I en pressemeddelelse fra Forsvarskommandoen hedder det, at man nu vil se nærmere på, hvad afslutningen på efterforskningen betyder for Thomas Rathsacks ansættelsesmæssige forhold.

- Men det er en personsag, som vi ikke kan diskutere i offentligheden, hedder det i pressemeddelelsen.

Her lægger forsvaret også vægt på, "at det må antages, at Thomas Rathsack har overtrådt sin tavshedspligt, men at auditørerne samtidig ikke mener at kunne løfte bevisbyrden."

Det tager forsvaret til efterretning, men har derudover ikke yderligere kommentarer til auditørernes beslutning, hedder det i pressemeddelelsen.

Forsvaret mener fortsat, at bogen ikke burde være udkommet i sin nuværende form.

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) siger i en pressemeddelelse.

- Jeg er tilfreds med, at der nu er truffet en beslutning i sagen - også af hensyn til Thomas Rathsack, som har været den sigtede. Med hensyn til selve beslutningens indhold tager jeg denne til efterretning og har ikke yderligere kommentarer, lyder det i en kort pressemeddelelse.

Thomas Rathsack har været suspenderet fra sit job siden sidste år.

/ritzau/