Indbrudstyve har igen fået travlt

2007 tegner til at blive et kedeligt år for indbruds-statistikken. Tyvene har åbenbart rubbet neglene.

2007 ser ud til at blive et skidt år for folk, som godt kan lide at have deres ting i fred. For første gang i fem år er den samlede indbrudskurve nemlig knækket den forkerte vej.

Siden 2002 har indbrudstyvene fået færre og færre knæk på samvittigheden, men nu ser det ud til, at de atter har fået arbejdshandskerne på, skriver JydskeVestkysten.

Over 20.500 gange i løbet af årets første tre måneder har politiet modtaget anmeldelser om indbrud i virksomheder og private hjem. Det er en stigning på 18 procent i forhold til samme periode sidste år.

Mens de private hjem allerede for et år siden begyndte at mærke tyveknægtenes stigende arbejdslyst, er det samme nu sket for virksomhederne.

Både politiet og forsikringsselskaberne undrer sig, for folk er generelt blevet bedre til at sikre deres huse.

- Det er simpelt hen en gåde, og vi har meget svært ved at finde en årsag, konstaterer konsulent ved Forsikringsoplysningen, Christian Skødt.

Heller ikke Richard Andersen, leder af politiets Regionale Efterforskningscenter i Kolding, har en forklaring, men afviser, at det skyldes politireformen.

Især sommeren er højtid for indbrud, da mange huse står ubeboet på grund af ferien. Derfor har blandt andre Sydøstjyllands Politi sat ekstra fokus på indsatsen mod indbrud i disse uger.

Politiet er blandt andet ude at banke på hos de kendte indbrudstyve for at lade dem vide, at der bliver holdt øje med dem. Der er øget patruljering i udvalgte beboelsesområder, og de enkelte betjente er blevet opdateret på de mest aktive kriminelle i lokalområderne.

Kilde: JydskeVestkysten