Hjemmeværnet bevogter evakuerede huse

De fleste borgere i Andst kan nu gå hjem igen efter lørdagens evakuering. Hjemmeværnet hjælper i byen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Langt de fleste evakuerede borgere i landsbyen Store Andst kan nu vende hjem, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Samtidig genåbner størstedelen af evakueringszonen i den lille by vest for Kolding, hvor en voldsom eksplosionsbrand lørdag raserede en nedlagt kaserne og blæste vinduer ud på nabobygninger.

Enkelte beboere kan dog fortsat ikke vende hjem til deres huse i den lille by, fastslår politiet, og det drejer sig om seks hjem på Frederiksbergvej og fire på Glipstrupvej.

Tyveknægte, der vil på jagt i de tomme ejendomme, kan dog godt tro om igen, for myndighederne har sat betroede vagter på opgaven.

- Hjemmeværnet vil være der hele natten til at bevogte området, og det gælder også husene, fastslår Klaus Arboe Rasmussen, linjechef for beredskabet i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Borgerne i Store Andst, der skal genhuses, får hjælp fra Vejen Kommune til at finde et sted at sove og står nu til at blive indkvarteret på den lokale efterskole.

Til orienteringsmødet klokken 20 i Andst Hallen, hvor landsbyboerne var samlet, slog politiet fast, at alle bør holde øjnene på stilke og holde fingrene langt væk fyrværkeri, der måtte ligge rundt omkring.

- Hvis I ser noget, der afviger fra normalbilledet, skal I ringe til os, opfordrede Klaus Arboe Rasmussen, som understreger, at politiet fortsat har afspærret området omkring den eksplosionsramte kaserne i landsbyen.

-

174 husstande blev evakueret efter lørdagens voldsomme brand.

/ritzau/

Web-tv: Eksplosionerne kunne mærkes syv km væk