Forbrugerminister vil stramme op på Fødevarekontrollen

Fødevarekontrollens tildeling af bøder præges af tilfældighed - og i flere tilfælde får butikker ikke de bøder, loven kræver. Minister vil nu stramme op

Butikker og forbrugere skal kunne regne med, at Fødevarekontrollen følger ens retningslinjer. Det lover forbrugerminister Carina Christensen (K), efter at en gennemgang af Fødevarekontrollens besøg i København har vist, at kontrollen i nogle tilfælde undlader at tildele bøder for mangelfuld egenkontrol, mens enkelte butikker i andre tilfælde derimod får bøder for andre førstegangsovertrædelser, de ifølge styrelsens vejledning kun skal have i gentagelsestilfælde.

- Vi skal have en ensartet sagsbehandling i hele landet. Det skal ikke være sådan, at virksomheder bliver behandlet på én måde i Lemvig og en anden i Løgum Kloster. Det skal være ens, og det er også en af anbefalingerne i den Leo Larsen-rapport, som vi skal i gang med at forhandle politiske med alle partierne. Det handler om at sikre, at alle kontrollanterne er uddannet ens og dermed også sanktioner ens. Så vi er i fuld gang med at se på det, siger Carina Christensen.

/ritzau/