Forældre til trafikdræbt i appel til flugtbilist: »Tag ansvar for dine gerninger«

Onsdag den 5. april bliver 41-årige Torben Berner påkørt ved Christmas Møllers Plads, da en bilist kører over for rødt lys. Han dør senere af sine kvæstelser. Nu appellerer den afdødes forældre til bilisten, som stadig ikke har meldt sig.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag den 5. april bliver 41-årige Torben Berner påkørt af en bilist, da han cykler over for grønt lys ved Christmas Møllers Plads på Amager. Bilen fortsætter uden at stoppe, og vidner kommer cyklisten til undsætning og tilkalder en ambulance. Han bliver hårdt kvæstet, og i tirsdags gik han bort omgivet af sine nærmeste.

Nu kommer forældrene, Lone og Jørgen Berner, med en alvorlig appel til gerningsmanden, som fortsatte fra gerningsstedet uden at vende om.

»Tag ansvaret for dine gerninger, og stå ved hvad du har gjort,« slår Lone og Jørgen Berner begge fast over for Station 2 Efterlyst.

»Jeg håber virkelig ikke, at andre bliver udsat for sådan noget her. Det er simpelthen det værste. Vedkommende må virkelig være kynisk og have nok i sig selv, når han kan køre fra en cyklist, han har ramt, siger Jørgen Berner til Station 2.

Flugtbilisten kører onsdag den 5. april klokken 20.46 ad Torvegade i retning mod Amagerfællesved, og her kommer den 41-årige cyklist kørende ad Christmas Møllers Plads mod Amagerbrogade. Et vidne ser, at flugtbilisten kører over for rødt i i krydset rammer cyklisten.

Flugtbilen beskrives som en større sort bil, muligvis en SUV eller en 4-hjulstrækker. Registreringsnummeret begynder muligvis med AC. Desuden er den efterlyste bil muligvis på papegøjeplader, hvilket betyder, at bilens nummerplader både er hvide og gule. De bruges på erhvervskøretøjer, som må anvendes privat.

Ring til Københavns Politi på 1-1-4, hvis du har oplysninger i sagen.