Fakta: De 18 på tålt ophold

I alt er 18 mennesker udvist af Danmark, men befinder sig i landet på tålt ophold.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

18 personer har skabt ravage i det politiske landskab den seneste tid. De opholder sig i landet på såkaldt tålt ophold.

De er udvist af Danmark, men kan ikke sendes til deres hjemland på grund af deres sikkerhed.

Her er de:

Kriminalitet i Danmark (15 personer):

Hana. Irakisk kvinde, 25 år
Kom til Danmark i 2000. Forsøgte at rejse til Sverige på falsk pas. Fik en dom på 40 dages fængsel og en udvisningsdom. Har forældre og søskende i Danmark som har dansk statsborgerskab. Ingen familie i Irak. Har været på tålt ophold i 1½ år.

Ibrahim. Palæstinenser fra Libanon, 47 år
Kom til Danmark i 1989. Har arbejdet som selvstændig mekaniker i Danmark. Fik en dom på 8 måneders fængsel for voldssag og forsikringssag og en udvisningsdom. Har ægtefælle og 12 børn i Danmark. Børnene er mellem 2½ og 19 år gamle. Har været på tålt ophold i 5 måneder.

Fouad. Palæstinenser fra Libanon, 52 år.
Kom til Danmark i 1988. Har arbejdet i en ungdomsklub i Danmark. Fik en dom på 1 års fængsel for besiddelse af narko og en udvisningsdom. Har 10 børn ml. 12–33 år i Danmark og 7 børnebørn. Mor, søskende mv. i Danmark. Har været på tålt ophold i 11 måneder.

Elias Kakavandi. Iran, 37 år.
Kom til Danmark i 1990. Fik en dom på 1½ års fængsel for at være en del af det vagtteam, der advarede hashsælgere på Christiania. Ingen kone og børn. Bror i Danmark, søstre og bror i Sverige. På tålt ophold i 7 måneder.

Zezva. Tetjenien, 49 år.
Kom til Danmark i 2003. Fik en behandlingsdom for vold på 1½ år. Har 2 børn i Danmark på 16 og 18 år. På tålt ophold i 1 år og 10 måneder.

Mahmoud. Iran, 46 år.
Kom til Danmark i 1992 som FN-flygtning. Fik en dom på 2 års fængsel for besiddelse af narko og en udvisningsdom. Ægtefælle og datter på 15 år i Danmark, har dansk statsborgerskab og bor i Århus. På tålt ophold i 5 måneder.

Dagmawi. Ethiopien, 39 år.
Kom til Danmark i 1994 som FN-flygtning. Fik en dom på 2 års fængsel for røveri og en udvisningsdom. Ægtefælle og barn på 1 år og 4 mdr. i Danmark, bor i Odense. Har været på tålt ophold i 2½ år.

Saved. Palæstinenser fra Libanon, 56 år.
Kom til Danmark i 1983. Fik en dom på 3½ års fængsel for besiddelse af narko og en udvisningsdom. Ingen familie i Danmark, ingen familie i Libanon. Har været på tålt ophold i 4 år.

Paul. Burundi, 27 år.
Kom til Danmark i 1997. Fik en dom på 5½ års fængsel for indsmugling af narko. Har sin mor og to søstre i Danmark. Har været på tålt ophold i 11 måneder.

M. Afghanistan, 22 år.
Kom til Danmark i 1995 som 9-årig. Fik en dom på 5 års fængsel for røveri og en udvisningsdom. Forældre og søskende i Danmark, gift med dansk statsborger og har 2 uger gammelt barn. Har været på tålt ophold i 9 måneder

Elias. Afghanistan.
Kom til Danmark i 1992 som FN-flygtning. Fik en dom på 8 års fængsel for opbevaring af narko og en udvisningsdom. Har selv været misbruger, blev afvænnet i fængsel og underviser nu i meditation for misbrugere. Har barn på 6 år i Danmark, er skilt fra ægtefælle.

Taleb, Irak, 48 år.
Kom til Danmark i 1984 år. Fik en dom på 6 års fængsel for besiddelse af narko og en udvisningsdom. Har været gift i 8 år, ingen børn. Mor og søster i Danmark, søstre og bror i Sverige. Har været på tålt ophold i 1½ år.

Hamid. Iran, 46 år.
Kom til Danmark i 1991. Har arbejdet som fotograf i Danmark. Fik en dom på 6 års fængsel for besiddelse af narko og en udvisningsdom. Har en søster i Danmark. Har været på tålt ophold i 7 år.

Abdoul. Afghanistan, 37 år.
Kom til Danmark i 2000. Har ar-bejdet på slagteri i Danmark. Fik en dom på 7 års fængsel og en udvisningsdom efter et alvorligt slagsmål med en kollega, hvor kollegaen døde som følge af volden. Har ægtefælle og barn på 1 år i Danmark. Er startet på Teknisk Skole gennem Røde Kors. Har været på tålt ophold i 2 måneder.

D. 27 år.
Kom til Danmark i 2000. Fik en dom på 10 års fængsel og en udvisningsdom for manddrab. Har ingen familie i Danmark. Har i fængslet taget 9. og 10. Klasse og en uddannelse. Bor i Sandholm.

Forbrydelser i hjemlandet (3 personer):

H. 37 år. Libyen.
I Danmark siden 2001, boet i Sandholm. Blev som 17-årig ansat som politisoldat. Fik ordre til at likvidere modstandsfolk, har slået en person ihjel i selvforsvar. Turde først sige fra over for disse opgaver efter 5 år. Kone og to børn på 3 og 6 år. Har været på tålt ophold i 7 år.

S. 43 år. Iran.
Boet i Danmark siden 1990. Kom til Danmark som FN-flygtning, mistede opholdstilladelse på grund af udvisningsdom. Er kurder, deltog i den væbnede kurdiske modstandskamp som 17-18-årig, på et tidspunkt hvor tusinder af kurdere blev forfulgt, fængslet og henrettet af den iranske regering. Ingen familie. Har været på tålt ophold I 4 år.

G.I., Kinesisk kvinde, 37 år.
I Danmark siden 2004 sammen med ægtefælle som har asyl. Har udført tvangsmæssige og sene aborter for det kinesiske styre. Ægtefælle og 3 børn. Har været på tålt ophold i 4 år.

Kilde: Høringssvar fra Foreningen af Udlændingeretsadvokater. Udarbejdet af advokatfuldmægtig Marianne Vølund.