Et køleskib lækker olie i vandet ud for Kalundborg

Skib, der ligger for anker og venter på at blive repareret, har revne i skroget, hvorfra der slipper olie ud.

»Vi satser på at få lagt flydespærringer ud, så vi kan inddæmme olien og få den suget op,« siger Ole Theill. Fold sammen
Læs mere

Et køleskib lækker tirsdag eftermiddag olie i Kalundborg Fjord, oplyser vagtholdsleder Ole Theill, Forsvarets Operationscenter.

Miljøskibet "Gunnar Seidenfaden" er på vej til stedet. Også Marinehjemmeværnet er på vej.

Det er meningen, at olien skal inddæmmes og suges op.

»Vi satser på at få lagt flydespærringer ud, så vi kan inddæmme olien og få den suget op,« siger Ole Theill.

Det var skibets kaptajn, der tirsdag eftermiddag klokken 14.45 slog alarm om, at skibet har en revne i skroget, hvorfra der løber olie ud i vandet. Olien stammer fra skibets brændstoftank.

Køleskibet, "Crown Ruby", sejler under fremmed flag. Det var på vej fra Sankt Petersborg til Cristóbal i Panama, da der opstod problemer med skibets skrue.

Derfor ankrede det op i Kalundborg Fjord for at få skaden repareret. I forbindelse med reparationen opdagede dykkere en revne i skroget, hvorpå der blev slået alarm.

Ifølge Ole Theill har søredningstjenesten endnu ikke fået en præcis forklaring på, hvad der er sket.

»Vi har foreløbig kun talt i telefon med kaptajnen og tilbageholdt skibet, men vi sender et hold om bord for at se på skibets tilstand og tale mere med ham,« siger vagtholdslederen.

Der er heller ikke præcise oplysninger om, hvor meget olie der er sluppet ud af tanken. Ifølge de foreløbige oplysninger drejer det sig dog ikke om "massive mængder".

/ritzau/