DSB ramt af problemer: Forsinkelser på over halvanden time

Torsdag morgen er den kollektive togtrafik ramt af store problemer og forsinkelser. Hele landet er berørt. Og selvom togene så småt er begyndt at køre igen, så ved DSB endnu ikke, hvornår driften er helt på plads.

Foto: Dennis Lehmann. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Den kollektive togtrafik har på det nærmeste været helt lammet torsdag morgen. En signalfejl ved Tommerup på Fyn lagde i en længere periode togtrafikken mellem København og Aarhus helt ned.

Adskillige tog oplevede forsinkelser på mere end én time, og det tog, som holdt stille længst, måtte vente en time og tre kvarter, inden der skete noget.

Det oplyser DSBs pressevagt til BT.

BaneDanmark er i fuld gang med at udbedre fejlen, men indtil videre er der ingen tidsramme for, hvornår togene, som så småt er begyndt at trille igen, kører i normal drift.

»Banen mellem København og Aarhus er en hovedåre i trafikken. Og når den bliver ramt, så bliver næsten alle andre forbindelser også ramt. Så det har givet store trafikale problemer i hele landet. Togene er begyndt køre igen, men der går noget tid, før der er normaldrift. Vi håber på, at være oppe igen i løbet af formiddagen, men BaneDanmark arbejder fortsat på problemet. Så hvornår præcis, det hele kører, er ikke til at sige,« oplyser DSBs pressevagt.

Det vil med andre ord sige, at du skal væbne dig med tålmodighed, hvis du bevæger dig ud i den kollektive togtrafik i løbet af den tidlige torsdag.

Og et godt råd kan være at kigge på rejseplanen.dk, inden du tager af sted.

På DSBs hjemmeside kan du blive opdateret om situationen. Klokken 09.26 lyder meldingen:

'Det skyldes fejl på signalerne ved Tommerup St., hvor togene tidligere på morgenen holdt stille i 90 minutter. Togene kører igen, men mange med store forsinkelser.'

Hvis dit tog er blevet mere end 30 minutter forsinket, kan du få din billet helt eller delvist refunderet via rejsegarantien. Den kan du læse mere om her.