Dødsensfarlige drengestreger plager lokalbane

Lokalbanen ved Gilleleje har gennem den seneste måned været plaget af voldsomt hærværk. Hærværket, der formentlig udøves af unge drenge, er meget farligt for togdriften, vurderer driftschef.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mælkekasser og træpaller på skinnerne er uhyre farligt for de toge, der skal køre på dem, og det er noget, der plager Lokalbanen ved Gilleleje. Her har en gruppe unge drenge gennem den seneste måned praktiseret dødsensfarlige drengestreger ved at smide ting ned på skinnerne, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- De unge drenge smider alt muligt ned i sporet og på skinnerne - alt fra cykler over betonfliser og et lille fodboldmål til træpaller og mælkekasser, fortæller driftschef Kurt Hansen til avisen.

Meget farlig leg

Tingene bliver hovedsagligt smidt omkring Gilleleje Øst, trinbrættet ved Gilleleje Skole, ved Gasværksvej og ved Ahornvænget, Fjellenstrup trinbræt.

- Der er heldigvis ikke sket noget, men den slags genstande kan rive ledninger over til bremseværk og lignende, så det er meget farligt, siger driftschefen.

Det er oftest mellem klokken 20 og 24, at genstandene bliver smidt ned på skinnerne, og den første episode fandt sted omkring den 12.-13. september. Senest blev der udøvet hærværk onsdag aften i denne uge, hvor der var smidt flere ølkasser midt i sporet, som toget stødte på omkring klokken 22 ved Fjellenstrup trinbræt.

Set bagpå en crosser

En lokomotivfører har flere gange set nogle unge drenge på en cross-knallert forsvinde fra stedet, så snart toget har nærmet sig.

- Drengen bagpå sad med to mælkekasser - og det er jo ikke helt normalt, siger Kurt Hansen.

Hærværket er blevet politianmeldt - første gang 8. oktober, hvor Lokalbanens personale indgav en anmeldelse til politiet, og herefter kom der ifølge driftschefen lidt ro på. Men nu er de farlige drengestreger altså blusset på igen, og personalet har gentaget politianmeldelsen.

Kurt Hansen vurderer, at cykler og betonfliser på skinnerne ikke kan afspore togene, men hærværket kan forvolde betydelige skader, og derfor appellerer han til, at folk i området henvender sig til politiet, hvis de observerer noget.