DMI: Sådan bliver vejret i september

Efter en regnvåd sensommer bliver september stabil og tør, siger DMI. Vi skal bare lige igennem de næste ti dage, så er der lys for enden af regnskyllet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at regnen igen har meldt sin ankomst i Danmark, har mange slukørede meldt sommerens afslutning.

Men fortvivl ikke, lyder det fra DMI. Vejret vil igen vende i september og byde på dage med solskin og generelt tørvejr.

»Der er ret gode chancer for, at vi får lidt flere højtryk fra omkring 10. september og et ret stabilt vejr det meste af måneden. Vejret vil kunne nå op på lidt over 20 grader i den midterste periode,« siger Martin Lindberg, energimeteorolog hos DMI.

Han fortæller videre, at resten af august og begyndelsen af september vil være relativt grå og varsler, at der de næste ti dage vil være en del regn. Derefter vil vejret vende.

»I begyndelsen af september vil et højtryk blive bygget op over de britiske øer, og det vil stabilisere vejret herhjemme. Så efter den regnfulde periode får vi en periode med tørt vejr og temperaturer på omkring 15-20 grader,« siger Martin Lindberg.

Han peger samtidig på, at sammenlignet med tidligere års vejr vil temperaturerne i september i år ligge lidt højere end normalt og nedbøren lidt lavere.

Der er lys for enden af regnskyllet.

Posted by Berlingske on 25. august 2015