Dansk muslim-organisation efter London-angreb: Vi vil have ekstra bevågenhed ved vores moskéer

En person er blevet dræbt i et »potentielt terrorangreb« i nat i London. Angrebet var rettet mod muslimer, lyder det fra Dansk Muslimsk Union, der efterspørger øget bevågenhed ved landets moskéer.

Betjente bevogter stedet, hvor en varevogn pløjede fodgængere ned nær en moske i london. Nu efterspørger Dansk Muslimsk Union ekstra bevågenhed ved danske moskeer. Fold sammen
Læs mere
Foto: NEIL HALL

En varevogn pløjede natten til mandag fodgængere ned nær en moské i London. En person er omkommet, og ti personer kommet til skade.

Øjenvidner fortæller ifølge britiske medier, at chaufføren råbte: »Jeg vil dræbe alle muslimer«.

Efter angrebet har Det Muslimske Råd i Storbritannien efterlyst øget beskyttelse af muslimer ved moskéer. Det samme gør nu Dansk Muslimsk Union, der er en paraplyorganisation for muslimske foreninger og instituioner i Danmark.

»I Dansk Muslimsk Union er vi dybt forfærdet over nattens terrorhandling og betragter det som endnu en vanvidshandling, der forsøger at sættes splid mellem muslimer og ikke-muslimer,« lyder det i pressemeddelelsen på Facebook.

»Vi opfordrer landets politikere og meningsdannere til at tage utvetydigt afstand fra terrorhandlingen for klart at vise, at gerningsmanden og hans ligesindede står alene med deres ekstreme holdninger og voldelige ideologi.«

I New York vil politiet udstationere betjente ved moskéer efter angrebet, skriver The Guardian. Og borgmesteren i London, Sadiq Khan, skriver på Facebook, at han betragter det som et »angreb rettet mod en bestemt samfundsgruppe«.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget.

Dansk Muslimsk Union kalder det et »terrorangreb mod muslimer i London«, og generalsekretæren for unionen, Henrik Abdulhamid Sørensen, sender en direkte opfordring til justitsminister Søren Pape Poulsen (K):

»Vi opfordrer tillige justitsminister Søren Pape Poulsen til at sikre, at lignende terrorangreb forhindres i Danmark ved ekstra bevågenhed ved landets moskéer og øvrige muslimske institutioner,« lyder det fra Henrik Abdulhamid Sørensen i meddelelsen.

Inden pressemeddelelsen fra Dansk Muslimsk Union blev sendt ud, anmodede Berlingske om et interview med Søren Pape Poulsen om netop bevogtning ved moskéer og andre muslimske institutioner i Danmark.

Ministeren havde ikke mulighed for at stille op til interview, og Berlingske fik i stedet en skriftlig kommentar om angrebet i London:

»Helt igennem forfærdelige nyheder fra London. Endnu en gang. En fuldstændig afskyelig og ondskabsfuld gerning. Mine mest dybfølte tanker til de døde, de sårede og deres pårørende. Terrorens levegrundlag er frygt. Terroristerne vil have, at vi skal blive bange. At vi skal løfte skuldrene, trække os sammen, lade mistilliden gro og stoppe med at leve vores liv, som vi kender det,« udtaler Søren Pape Poulsen og fortsætter:

»Den bedste måde, vi som samfund kan svare terroren igen på, er derfor ved at fortsætte med leve vores liv, som vi plejer. Vi må ikke vende os mistroisk mod hinanden. Den sejr må terroristerne aldrig få. Og så skal vi bekæmpe den slags ondskab med alt, hvad vi har.«

Danske betjente har siden terrorangrebet mod synagogen i Krystalgade i København for to år siden stået vagt. De har i alt brugt over 770.000 timer, har Berlingske tidligere kunnet fortælle.

Berlingske har kontaktet Københavns Politi for at høre, om der er planer om øget bevogtning ved danske moskéer. Københavns Politi henviser til Rigspolitiet, der henviser til Politiets Efterretningstjeneste (PET). Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra PET.