Mand arresteret i Paris: Forsøgte at køre ind i moske-gængere

Høje forhindringer stoppede mand, der angiveligt ville hævne IS-terror, og ingen kom til skade.

Politiet udenfor moskeen i Paris-forstaden Creteil, hvor en mand torsdag aften forsøgte at køre ind i moske-gængerne.  Fold sammen
Læs mere
Foto: GONZALO FUENTES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ekstra høje vejkanter og opsatte barrierer forhindrede torsdag aften en mand i at køre sin bil ind i en menneskemængde foran en moske i Paris-forstaden Creteil.

Det oplyser fransk politi, der siger at manden, der kørte i en firhjulstrækker, gentagne gange bumpede ind i de barrierer, der var opsat omkring moskeen - for netop at beskytte mod bil-angreb.

»Vi så bilen køre tre gange rundt om moskeen - det var meget mærkeligt - og pludselig kørte den meget hurtigt. Så vidt jeg kunne se, var det tydeligt, at den forsøgte at køre fodgængere ned,« siger et øjenvidne til avisen »Le Parisien«.

Ingen blev dog ramt, og efter at have kørt ind i en anden bil, flygtede manden fra stedet, men blev senere arresteret i sit hjem.

Ifølge »Le Parisien« er manden af armensk afstamning og havde udtalt, at han ønskede at hævne de islamistiske terror-angreb, der har kostet mange liv i Paris igennem de seneste år. Politiet ønsker dog ikke at udtale sig om mandens motiver endnu.

I sidste uge blev en engelsk mand anklaget for terror-relateret drab og drabsforsøg, efter den 19. juni at have kørt en lejet bil ind i en gruppe muslimer, der var på vej ud af en moske i Finsbury Park i London. En blev dræbt og flere sårede efter det angreb.