Dansk Flygtningehjælp er verdens tredjebedste

Dansk Flygtningehjælp ligger i top ti på en liste over verdens bedste NGOer, hvor 1.800 organisationer var repræsenteret.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Flygtningehjælps arbejde bliver nu belønnet med en tredjeplads på Global Genevas Top 500-liste over verdens bedste NGOer, der er blevet offentliggjort torsdag.

1.800 organisationer har været repræsenteret, mens 500 er med på listen, oplyser Dansk Flygtningehjælp på deres hjemmeside.

Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, er stolt af placeringen og den anerkendelse, det fører med sig.

»Det er nu tredje gang i træk, vi befinder os i top ti på listen. Det er en tydelig anerkendelse af vores daglige arbejde med at hjælpe flygtninge og fordrevne i 36 af verdens værste konfliktzoner, som Syrien, Irak, Sydsudan og Somalia. Det er klart, at det er vanskeligt at sammenligne NGOer på tværs af sektorer, men det er et stort skulderklap,« siger han på Dansk Flygtningehjælps side.

Generelsekretæren er overbevist om, at placeringen skyldes, at der er kommet rekordmange flygtninge i den seneste tid.

»Vi står i en flygtningekatastrofe uden fortilfælde, og denne triste baggrund er en del af vores vækst i omsætning de seneste år,« fortæller Andreas Kamm, der dog glæder sig til at give beskeden videre til 6.000 medarbejdere verden over.

Dansk Flygtningehjælp er Danmarks største NGO og hjælper 2,5 millioner flygtninge i nærområderne.