Berlingske hædrede egyptisk aktivist

Lisbeth Knudsen overrakte en nyindstiftet ytringsfrihedspris til den egyptiske blogger Mahmoud Salem - blandt millioner af læsere kendt som Sandaben.

Den egyptiske frihedsaktivist Mahmoud Salem fik mandag aften overrakt Den Berlingske Fonds ytringfrihedspris på 25.000 kr. for hans modige indsats i kampen for demokrati og frihed i Egypten. Den fik han af Lisbeth Knudsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under et læsermøde mandag aften modtog den egyptiske blogger og aktivist, Mahmoud Salam, som den første Den Berlingske Fonds ytringsfrihedspris.

Overrækkelsen, der blev foretaget af koncernchef Lisbeth Knudsen, markerede afslutningen på et debatmøde, hvor Mahmoud Salem fortalte om de begivenheder – personlige såvel som politiske – der havde ført til hans arbejde gennem flere år som dels aktivist og dels debattør på forskellige sociale medier.

Gennem sin blog, Rantings of a Sandmonkey (En sandabes deklamationer), der bliver læst af mere end 5,5 mio. mennesker, og gennem Twitter, hvor han er i kontakt med 25.000, fortalte Mahmoud Salem sine læsere om, hvad der faktisk skete i gaderne. Når nu de etablerede medier ikke gjorde det. Eller ikke kunne gøre det.

I sin motivering sagde Berlingske Medias koncernchef, Lisbeth Knudsen, blandt andet, at Mahmoud Salem er »et eksempel for andre. Hans arbejde har lagt grunden til en ny form for formidling af ytringsfriheden og de frie tanker ikke blot i hans eget land, men i hele regionen. Han har demonstreret om nogen, hvad de sociale medier kan bruges til.«

Den Berlingske Fonds ytringsfrihedspris er en nyindstiftet hæder. I forvejen uddeler Den Berlingske Fond en pris for en fremragende indsats inden for journalistik og for fremragende indsats i almindelighed. Sidstnævnte pris er blandt andet tildelt en række erhvervsfolk, politikere og kulturpersonligheder. Senest forfatteren Benny Andersen.

Tre hurtige til "Sandmonkey":