Ansat i Gentofte Kommune mistænkt for millionsvindel

En nu tidligere kvindelig ansat i Gentofte Kommune er mistænkt for at have brugt 4,7 millioner kroner af kommunekassen. Samtidig er en leder i kommunen blevet fritaget for tjeneste.

GENTOFTE RÅDHUS. Fold sammen
Læs mere
Foto: KASPAR WENSTRUP

En kvinde, der indtil for nylig var ansat som administrativ medarbejder i Gentofte Kommune, er mistænkt for at have brugt 4,7 millioner kroner til private formål fra en af kommunens konti. Det skriver tv2.dk.

Misbruget menes at have stået på fra 2009 og frem til slutningen af juli i år, hvor kommunen ved et tilfælde opdagede misbruget. Det bekræfter direktør i Gentofte Kommune Frank Andersen over for tv2.dk.

»Der er afgivet en politianmeldelse, og den pågældende har til fulde erkendt,« siger han til tv2.dk.

Han oplyser også, at den mistænkte kvinde nu er fyret.

Dertil kommer, at den leder, som burde have ført kontrol med kommunens konti på området, er blevet fritaget for tjeneste, og kommunen har indledt en afskedigelsessag mod vedkommende.

Der er dog ifølge TV 2 ingen indikationer på, at der har været andre indblandet i misbruget.

Millionsvindlen blev opdaget, fordi en borger havde indgået en handel med den nu fyrede administrative medarbejder. Borgeren undrede sig over, at betalingen fra kvinden kom fra en bankkonto, der tilhørte Gentofte Kommune. Efterfølgende henvendte borgeren sig til kommunen, og misbruget kom således frem i lyset.

At svindlen har kunnet stå på igennem fem år, skyldes angiveligt, at chefen på området har ført utilstrækkelig kontrol.