Anklager kræver lovens strengeste straf i sag om tre drab

En af de tiltalte har psykopatiske træk og kan idømmes forvaring, mener læger.

Arkivfoto: Specialanklager Jakob Buch-Jepsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sagen om drabene på tre unge mænd på Frederiksberg risikerer en af de dømte, en 25-årig mand, at blive idømt forvaring i stedet for fængsel. Det vil sige indespærring på ubestemt tid.

Retslægerådet vurderer, at han udgør en nærliggende fare for andres liv og velfærd, oplyser anklageren i Retten på Frederiksberg tirsdag formiddag. Almindeligt fængsel er altså ikke tilstrækkeligt til af afbøde faren.

Det skyldes den 25-åriges fortid som kriminel og hans personlighed. Han er selvovervurderende, mangler evne til indlevelse og har psykopatiske træk, skriver læger i en mentalerklæring.

Senere i løbet af tirsdagen skal nævningetinget afgøre, om manden skal have en almindelig straf eller forvaring, som kun bruges en håndfuld gange om året.

Den 25-årige er fundet skyldig i medvirken til drabene. Kort før forbrydelsen udpegede han lejligheden, hvor de tre ofre holdt til, for en såkaldt krigsminister i Bandidos.

Selv trængte han dog ikke ind i lejligheden via stilladset ved ejendommen på Christian Paulsens Vej tidligt om morgenen 11. november 2015.

Det gjorde derimod den 34-årige Bandidos-rocker, Ian Ramm Hansen, mener nævningetinget. Om hans sanktion siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen:

»Ærede dommere og nævninger, der er ingen som helst tvivl om, at kun én straf kan komme på tale,« siger han.

Han beder altså om fængsel på livstid.

I løbet af tirsdagen ventes retten at fastsætte straffen til såvel rockeren, den 25-årige samt en tredje, der håndterede en revolver, der blev brugt.