»Trippeldrabet på Frederiksberg« er en historie om blodig hævn og Bandidos-rockere

Ved retten på Frederiksberg er de tre mænd, som er tiltalt for at have dræbt – eller medvirket til drab af – tre unge mænd, mens de sov, nu blevet afhørt. Her er, hvad vi ved om sagen.

ARKIVFOTO. Politiet ledte uden held efter våben fra likvidering i København i en sø ved Boup. Tirsdag leder man videre. (se Ritzau historie 081837) Politiet: Tredobbelt drab på Frederiksberg var likvidering. Der var tale om decideret likvidering, da tre unge mænd blev dræbt i en lejlighed på Frederiksberg i november. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. Drabssag. Afspæringer omkring lejlighed på Frederiksberg i København, hvor der formentlig er myrdet tre mænd. Fotograferet torsdag den 12. november. (Foto: Mathias Bojesen/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mike Patrick Vinther, Phillip F. L. Rasmussen og Suhaib Khalil Jaffar mistede livet, mens de sov.

Det skete i en lejlighed på Frederiksberg 11. november 2015.

De var henholdsvis 24 år, 23 år og 19 år.

De blev dræbt med skud fra et jagtgevær og en pistol.

De tilhørte Vanløsegruppen.

Det fremgår af anklageskriftet, at mindst fire personer var med til at planlægge drabet.

De tre tiltalte har erklæret sig »ikke skyldige« i forholdet om drab. Den sidste af de tiltalte, et 24-årigt medlem af Bandidos, begik selvmord i arresten 3. juni 2016.

Ifølge politiet har to personer været i lejligheden for at foretage likvideringen af Mike Patrick Vinther, Phillip F. L. Rasmussen og Suhaib Khalil Jaffar.

Lejligheden, hvor de tre blev dræbt, er en 30 kvadratmeter etværelses lejlighed på Christian Paulsens vej på Frederiksberg.

Der er ikke fundet spor efter slagsmål eller lignende i lejligheden. Der er spor i køkkenvinduet efter en skosål, hvorfor politiet mistænker, at gerningsmændene er kommet ind i lejligheden ved at kravle op på et stillads udenfor bygningen. Gerningstidspunktet er – ud fra obduktionen samt elektroniske spor fra en mobiltelefon, som en af de dræbte har brugt – anslået til at være klokken 03:40.

Pårørende til de tre unge mænd, der blev dræbt på Frederiksberg, forlanger i alt 541.500 kroner i erstatning.

En lang konflikt

Vanløsegruppen var i konflikt med rockergruppen Bandidos, blandt andet på grund af et mord på én af de tiltalte, IRHs, lillebror i 2012. Dengang valgte politiet at fængsle en håndfuld fra gruppen af hensyn til deres sikkerhed. To personer fra Vanløsegruppen afsoner stadig for mordet, blandt andet én af de tiltalte, BRs, bror.

Politiets efterforskning har vist, at Vanløsegruppen havde gjort sig upopulær i de kriminelle miljøer. Udover hashsalg fra gruppens hovedkvarter i en rygerklub i Vanløse står gruppen bag flere overtrædelser af våbenloven, indbrud, falsknerier, røverier, drabsforsøg – og mere end ét tilfælde af vold med døden til følge.

To af de dræbte, Mike Patrick Vinther, Phillip F. L. Rasmussen, har været en del af Bandidos i Esbjerg, men havde ifølge politiet uoverensstemmelser med rockergruppen.

De to fik deres daglige gang i København fra primo 2015 og blev dengang arresteret og varetægtsfængslet for ulovlig besiddelse af våben. Politiet beretter om flere episoder mellem gruppen og Bandidos i fængslet også. De blev løsladt i oktober 2015.

Dagen efter deres løsladelse blev den af de tiltalte, der begik selvmord i fængslet, ifølge politiet stukket ned med kniv af gruppen.

Vanløsegruppens medlemmer har i tiden efter de tre drab været i gang med at skrabe våben til sig - angiveligt for at hævne deres venners død.

Politiets efterforskning af trippeldrabet og den formodede hævnaktion har siden ført til i alt 25 anholdelser for ulovlig våbenbesiddelse.