Ældre medarbejdere frasorteres til job

Flere og flere ældre medarbejdere bliver udsat for aldersdiskrimination. Også offentlige arbejdspladser fravælger ældre medarbejdere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af lovprisninger af "det grå guld" oplever ældre medarbejdere, at de er uønsket på arbejdspladsen, skriver Ekstra Bladet.

Hos HK Danmarks juridiske kompetencecenter er der for tiden 32 retssager om aldersdiskrimination under forberedelse, og de offentlige arbejdsgivere er også godt med i statistikken, lyder det.

- Vi oplever det som et stigende problem, at arbejdsgivere trækker de ældre medarbejder ind til samtaler, hvor de forsøger at komme af med dem. Her er vel og mærke tale om velfungerende folk, som gerne vil blive på arbejdsmarkedet og ikke har planer om at gå på efterløn. Det sker, enten når folk passerer de 60, eller når de nærmer sig 65 år, siger juridisk konsulent Jeanette Hanemand i HK.

Hun fortæller videre, at de 32 retssager kun er "toppen af isbjerget". De fleste sager ender nemlig som forlig mellem medarbejder og arbejdsgiver.

Reglerne om alder blev indsat i diskriminationsloven i 2005, og det er resultatet af den, der nu er ved at blive udmøntet i retssager.

/ritzau/