Årsagen til branden på Svinkløv Badehotel er fundet

En historisk perle brændte ned for tre dage siden. Nu har politiets kriminal-teknikere fundet årsagen til branden på Svinkløv Badehotel.

Svinkløv Badehotel, nordøst for Fjerritslev er natten til mandag brændt ned til Grunden. Til BT Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en »elektricitets-fejl« i en tørretumbler, der satte det historiske badehotel i brand natten til mandag, oplyser Nordjyllands Politi nu i en pressemeddelelse.

»Vores undersøgelser viser, at branden på hotellet er opstået i forbindelse med en elektricitets-fejl i en tørretumbler,« udtaler vicepolitiinspektør Frank Olsen i pressemeddelelsen.

Konklusionen kommer i dag, torsdag, efter politiet har færdiggjort de brandtekniske undersøgelser af det nedbrændte badehotel.

I en kælder bag badehotellets køkken stod tørretumbleren, hvori et varmelegeme smeltede og udløste branden.

»Derefter er der gået ild i den, hvilket har sat ild i andre brandbare elementer i kælderen – og så fik ilden ellers fat,« siger vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Der er tale om et uheld, som er »fuldt belyst«, oplyser politiet og påpeger, at efterforskningen derfor er slut.

Desuden har politiet oplevet enkeltpersoner, der har bevæget sig ind på brandtomten for at fjerne genstande. Men det kan være risikabelt, understreger politiet.

»Derfor har vi haft hjemmeværnet til at bevogte stedet,« siger vicepolitiinspektør Frank Olsen og understeger, at der er ulovligt at tage ting fra stedet.

«Det er faktisk at betragte som tyveri – effekterne tilhører badehotellets ejer,« pointerer vicepolitiinspektøren i pressemeddelelsen.