26-årig kvinde var i livsfare: Offentlig hængekøje brød sammen

Efter hængekøjens sammenbrud i Køge blev den 26-årige kvinde kørt til akut behandling på Rigshospitalet i København, da lægerne frygtede hendes kvæstelser kunne være livstruende. Fold sammen
Læs mere

Et afslappet hvil i en offentlig hængekøje på det rekreative område »Opdagelsen« ved Søndre Havnevej i Køge var onsdag aften tæt på at koste en 26-årig kvinde livet.

Netop som hun havde lagt sig i en af hængekøjerne på sted, brød stolpen i en af enderne på hængekøjen sammen. Den tunge pæl ramte uheldigvis ned i maven på den 26-årige kvinde fra Køge, der besøgte området sammen med sin lille datter og kæreste.

»Vi fik anmeldelsen kl. 19.07, og den ramte kvinde blev i en tilkaldt ambulance bragt til Køge Sygehus. Her fik hun konstateret indre blødninger i en så alvorlig grad, at hun hastigt blev overført til Rigshospitalet til fornøden behandling. Man var tilsyneladende bange for, at kvæstelserne var livstruende, men torsdag morgen er den tilskadekomne kvinde heldigvis blevet meldt uden for livsfare,« oplyser kommunikationsrådgiver Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Efter ulykken afspærrede politiet området, og de nærmere omstændigheder ved ulykken skal nu undersøges nærmere af politiet sammen med relevante sagkyndige myndigheder.

»Det er et offentligt område, så vi er lige nu ved at undersøge, hvilken myndighed der kan komme på tale,« tilføjer politiets talsmand.

Den tilskadekomne kvindes mor giver over for Dagbladet Køge udtryk for forfærdelse over, at hængekøje-ulykken kunne indtræffe:

»Hendes lille datter havde lige ligget i hængekøjen, da hun lægger sig op i den. Så lyder der en kæmpe brag, og så rammer stolpen ned i maven på hende.«

»Det kan ikke være rigtigt. Vi troede, at det var et mareridt. Hvis det havde været datteren, som pælen havde ramt, havde hun ikke været stærk nok til at modstå det,« siger moderen til den 26-årige.

Hængekøjen var ophængt i en såkaldt pæleskov, der blev etableret for et par år siden som en del af en kunstværks-installation i et af fire såkaldte oplevelsesorienterede byrum i Køge Kyst-projektet.

Og hos Køge Kyst understreger projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen, at man ser på ulykken med stor alvor:

»Jeg er meget ked af at høre om ulykken, som jeg synes er helt forfærdelig. Vi tager situationen meget alvorligt, og jeg er i gang med at undersøge, hvordan det kan være sket. Formentlig har pælen været rådden, selv om vi fører tilsyn med stedet en gang om året.«

»Jeg har bedt om, at området med hængekøjer i byrummet bliver lukket med det samme og fjernet. Hængekøjerne er ikke lavet af genbrugstræ, men af nogle pæle, der er sat op til formålet. Nu sætter vi en task force på for at få undersøgt, hvad der helt nøjagtigt er sket. Vi vil gennemgå både »Opdagelsen« samt de øvrige byrum på havneområdet,« siger Tove Skrumsager Frederiksen til BT.