18 personer reddet i land efter kano-drama på Sjælland

En større søredningsaktion blev sat i gang, da flere kanoer kæntrede i Tystrup Sø i det sydvestlige Sjælland.

Foto: GoogleMaps

Både helikopter, redningsbåd og politiet var til stede, da flere kanoer kæntrede i Tystrup Sø på grund af hårdt vejr. Det skete klokken 14.21 i dag fredag den 14. august.

Heldigvis blev alle de 18 personer reddet i land omkring klokken 16.

De har fået sig en slem forskrækkelse, men at de alle er okay og er kommet i land.

»Syv kanoer har været ude med i alt 18 personer om bord. Nogle af kanoerne kæntrede, andre prøvede at sejle op for at hjælpe, mens nogle drev væk og kom i land længere henne,« fortæller Jens Frederiksen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV Øst.

»Ingen er umiddelbart kommet noget til. Det er heldigvis dejligt varmt sommervejr, og sigtbarheden derude har gjort det nemt at finde dem, der var røget i vandet,« lyder den gode melding fra vagtchefen, der ikke er i tvivl om, at det er den hårde blæst, der er den ubehagelige episode.

Han fraråder al sejlads på søen resten af dagen.

Det er ikke første gang denne sommer, at der har været en farlig situation på den ofte forblæste Tystrup Sø, der ligger på den populære kanorute ad Susåen. 5. juni kæntrede to kanoer med i alt fire personer ombord. Også her måtte både helikopter, beredskab og politiet forbi stedet.