RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm. RokokoPostens 'nyheder' er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

RokokoPosten: Pensioneret ingeniør udgiver 1.043 sider om amning

RokokoPosten: Babyens krop skal presses helt ind til moderens, men næsen skal være fri, samtidig med at munden skal befinde sig i en 90 graders vinkel fra brystvorten. Og husk at slappe af, forklarer Sandra Nielsen, tidligere ledende ingeniør på en række store europæiske byggeprojekter.

Foto: Vershinin89, Bigstock Fold sammen
Læs mere

RokokoPosten er en parodi på den aktuelle nyhedsstrøm.
Alle RokokoPostens nyheder er således fiktive, selv om de er stærkt inspirerede af virkeligheden.

Amning er det letteste i verden - en utvungen og naturlig proces, der ligger dybt i kvinden.«

Sådan siger Sandra Nielsen, der har arbejdet som ledende ingeniør på blandt andet Storebæltsbroen og flere andre europæiske byggeprojekter. For tre år siden gik hun på pension og har siden udviklet en guide til amning, der samler de hidtidige anbefalinger på området, både fra offentlige myndigheder og netfora, hvor forældre rådgiver hinanden.

»Min guide skal vække moderens iboende amme-naturkraft på en tilgængelig og overskuelig måde,« siger hun og viser sit bind på 1043 sider ved navn »Ellers dør baby: Amning til dig, der ikke vil være en dårlig mor«.

»De første kapitler handler om afstande: Barnets krop skal presses helt ind til brystet, samtidig med at dets næse skal være fri. Glem alt om at klemme på brystet for at skaffe barnet luft, for det er meget stressende for alle og afbryder mælkeproduktionen. Du kan lige så godt sulte dit barn,« fortsætter den 69-årige ingeniør, der har udarbejdet 312 vejledende tegninger, som man skal følge, inden man med god samvittighed kan amme sit barn.

»Barnet skal ligge i et trekvart pentagram og støttes af mellem 16 og 23 puder. Dets mund skal befinde sig i en 90 graders vinkel fra brystvorten, mens moderens brystben skal ligge vinkelret på barnets haleben. For at undgå et fladt baghoved og et generelt retarderet barn må man endelig ikke holde dets hoved med fire fingre - brug alle fem i en spredning på 72 til 82 grader. Og husk at slappe af! Ellers får babyen neuroser.«

Sandra Nielsens bog handler kun om ammeteknikker - og det er der en grund til.

»Jeg kunne godt have skrevet noget om modermælkserstatning, men alle ved jo, at man lige så godt kan hælde læsket kalk ned i halsen på sit barn, hvis ikke man er parat til at bruge sin egen krop i den naturlige og fredfyldte proces, som amningen er, men foretrækker kemisk fremstillede stoffer og kunstige sutteflasker,« siger hun, der dog har dedikeret et mindre kapitel til suttebrikker.

»Det er nemlig en helt fin løsning, hvis man ikke er interesseret i at gøre det bedste for sit barn, men sådan lidt vil sjusse sig frem i moderskabet.«