Sådan oplever du sport i L.A.

Der er langt fra Superliga-kampe på frosne baner til kæmpe sportsbegivenheder i USA. Rejseliv guider til fire gange sport i L.A.

Steve Blake fra the Lakers. Foto: Chris Graythen/Getty Images/AFP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ishockey

Hvem: Los Angeles Kings
Hvor: Staples Center i Downtown

Ved redaktionens deadline var NHL-holdet Los Angeles Kings tæt på at hente mesterskabstrofæet Stanley Cup hjem til glamourbyen. Det vil være den ultimative triumf for ishockey-holdet, der har slået gennemsnitlig tilskuerrekord i denne sæson. Og det er bestemt værd at tage et smut forbi multiarenaen Staples Center, når Kings spiller uanset interessen for sporten. Der er knald på arenaen fra sekundet, man træder ind med en masse konkurrencer, der også involverer publikum. Dj’en spiller op til fest med de hotteste numre på den amerikanske hitliste, og tilskuerne skejer ud på den fede måde. 

Eksperten Jimmy Bøjgaard siger:

»Der findes ingen andre steder i verden, hvor faciliteterne til en ishockey-kamp matcher de amerikanske haller. Det er et kæmpe show med nationalmelodi sunget af stjernerne, og man sidder bare og måber over underholdningen. Selve stemningen omkring kampen bliver først rigtig vild i sidste periode.«

Kings største stjerne: Anze Kopitar
Billetpriser: Gennemsnitspris på ca. 1.200 kr.
Sådan får du billet: Arenaen har plads til 18.112 tilskuere, og med 82 kampe på seks måneder i NHL-sæsonen er det intet problem at få billetter.

ticketmaster.com, king.nhl.com 

Basketball

Hvem: LA Lakers
Hvor: Staples Center

Lakers-holdet hører hjemme i samme arena som Los Angeles’ andet baskethold Clippers og ishockeyholdet Kings. Men Lakers er det helt store trækplaster på sportsfronten. Til en Lakers-kamp er selve kampen sekundær, det er underholdningen og showet udenom, som virkelig gør det til en unik oplevelse at være til en Lakers-kamp. Der er de berømte cheerleaders, som optræder med vilde danseshows, og publikum bliver i pauserne involveret i stor del af underholdningen. Og så er der altid garanti for, at første parket helt nede ved banen vrimler med Hollywood-stjerner. 

Eksperten Jimmy Bøjgaard siger:

»Det er altid rigtig fedt lige at spotte kendisserne til en Lakers-kamp. Man er ikke rigtig superstjerne, før man har siddet på de helt rigtige pladser til en Lakers-kamp. Hele set-uppet omkring kampen er et kæmpe show, og her glæder alle sig til reklamepauserne, som er spækket med de vildeste ting. Når kampene er i den afgørende fase, koger hele arenaen.«

Lakers største stjerne: Kobe Bryant
Billetpriser: Gennemsnitspris på ca. 1.400 kr.
Sådan får du billet: Med en kapacitet på 19.600 er der rig lejlighed for at komme ind til en Lakers-kamp med en hjemmekamp mindst en gang om ugen i sæsonen.

ticketsnow.com, nba.com/lakers 

Fodbold

Hvem: Los Angeles Galaxy
Hvor: The Home Depot Center

Niveauet til en europæisk Champions League-kamp er markant højere end i Major League Soccer, som den amerikanske fodboldliga hedder. Til gengæld glemmer man næsten selve fodboldkampen med selve indpakningen omkring de 90 minutter. Præcis som det er tradition i amerikansk fodbold kommer de amerikanske tilskuere ofte tidligt på dagen og griller foran stadion. Før selve kampen er der underholdning med cheerleaders og gæsteoptrædener fra musikkens største stjerner. Og så er det vel heller ikke så ringe at se David Beckham i aktion i Galaxy-trøjen.

Eksperten Jimmy Bøjgaard siger:

»Underholdningsværdien til en fodboldkamp er helt sikkert i top. Men den europæiske udgave af fodbolden har amerikanerne det stadig svært med. Det er primært europæere og sydamerikanere i USA, der er mest passionerede omkring sporten. Derfor ser man måske heller ikke samme shows som ved American Football, som jo er amerikanernes nationalsport.« 

Galaxys største stjerne: David Beckham
Billetpriser: Gennemsnitspris på ca. 400 kr. 
Sådan får du billet: Stadion har plads til 27.000 tilskuere, og det er meget sjældent, at der er udsolgt.

getsoccertickets.com, lagalaxy.com  

Baseball

Hvem: Los Angeles Dodgers
Hvor: Dodger Stadium

Baseball er for de fleste danskere en udvidet omgang rundbold. Men amerikanerne svælger i sporten, som er næststørst i USA efter amerikansk fodbold. Selv hvis man ikke kender reglerne eller har den mindste interesse for sportsgrenen, så kan det kraftigt anbefales at overvære en kamp alligevel. På disse store stadions får amerikanerne virkelig udlevet deres indre sportsfan, og atmosfæren er uforglemmelig, når nationalmelodien synges af Beyonce eller andre stjerner i den kategori. Underholdningen i pauserne er topklasse, og det er næsten garanteret, at man efter kampen lige smutter forbi souvenirbutikken og køber en baseball med hjem.

Eksperten Jimmy Bøjgaard siger: 

»Amerikanerne er fuldstændig tossede med baseball. De går op i det med liv og sjæl, og det kan mærkes på stadion, hvor der er fantastisk stemning. Jeg tror, at man som europæer sidder på et amerikansk baseball-stadion med fascination og så den opfattelse, at kampene varer for evigt.«

Dodgers største stjerne: Matt Kemp
Billetpriser: Gennemsnitspris på ca. 550 kr.
Sådan får du billet: Med 56.000 siddepladser på stadion vil der være oftest være rigeligt med billetter, men de store kampe er altid udsolgt.

mlb.ticketnetonline.com, ticketcity.com