München er sydtysklands charmetrold

Bayerns hovedstad og Tysklands tredjestørste by overrasker de fleste med sit væld af kunstskatte, hippe kvarterer og grønne pletter.

Franziskaner Bier er uløseligt knyttet til München. Bryggeriet blev grundlagt i byen helt tilbage i middelalderen i 1363. Ved den årlige oktoberfest, som samler 6 millioner øl- og festglade gæster fra hele verden, bliver der hældt oceaner af bl.a. Franziskaner-øl igennem svælgene. Uden for de godt to uger i september-oktober kan man besøge en af de utallige bier-garten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Henrik Nybo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er plads til alle aktiviteter sådan en solrig søndag eftermiddag i Englischer Garten. 

Læs også: Gyldne skove og bratwurst

Et par unge piger har slået sig ned i græsset, har medbragt picnickurv og iklædt sig hatte og yndige kjoler.

Forbi dem passerer en skøn blanding af cyklende, spadserende, joggere og muntre børn. Bag pigerne er nogle yngre fyre i gang med fodbolden. Nær ved lyder sprøde toner fra et par guitarer.

Det virker som om, alle Münchens borgere har valgt at opholde sig i byens grønne oase denne dag. Men som en af verdens største byparker er der god plads.

Mange stereotyper og forestillinger klæber sig til München – og mange af dem giver mening. 

BMW, avanceret IT, Lederhosen, Bayern-München, øl og Oktoberfest. Men München er også en by, som overvælder de fleste med sine kunstskatte, både i form af fornemme barok-bygninger og flere end 50 museer. Og så har den yderst hippe kvarterer, som tiltrækker bohemer, kunstnere og eksperimenterende sjæle. 

Ikke langt fra byens centrum er der frit valg på hylderne for enhver smag.

Olympiapark – centrum for OL i 1972. Den nye gigantiske og imponerende Allianz-Arena, som er hjemmebane for både Bayern-München og byens andet store hold, TSV 1860. BMW Museum med alt, som kan opfylde en bilentusiast. Nymphenburg – datidens kongeliges residens og den pragtfulde slotspark. 

Og så ligger München næsten lige ved foden af Alperne. Fra toppen af nogle af byens tårne er der ikke bare en forrygende udsigt over den gamle by, men også de snedækkede tinder, hvis skiløjper nås på under en time fra centrum.    

Læs også: Guide til 5 oplevelser i München