Krydstogt-ansat fik 50 millioner kr. i erstatning

En fitness instruktør, som gled på gulvet på et krydstogtskib og smadrede sin ryg og nervesystem, har netop fået 50 millioner kr. i erstatning.

Det skæbnesvangre uheld, som har udløst en erstatning på 50 millioner kroner, skete på krydstogtskibet Norwegian Crown. Skibet sejler ikke længere - dog ikke på grund af denne sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Worldship NY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

50 millioner kroner er en smadret ryg, inkontinens, impotens og et delvist lammet nervesystem værd.

I hvert fald ifølge retten i Miami, som netop har tildelt 9,6 millioner dollars - svarende til 50 millioner danske kroner - til den 42-årige brite og tidligere fitness-instruktør Danny Simpson.

Se også: Guide til rejse-regel junglen

Det er krydstogtselskabet Norwegian Cruise Line, der skal af med de mange millioner, og årsagen er, at Danny Simpson, der tidligere arbejdede som fitness instruktør på et selskabets skibe, i 2006 gled på gulvet i fitness-lokalet og landede så uheldigt på ryggen, at han blev delvist invalid.

Faldet skete efter en kvinde havde kastet op på gulvet, og en rengøringskone havde gjort området rent. Det var imidlertid stadig vådt, og rengøringskonen havde ikke advaret Danny Simpson om dette, da han kort efter gik hen over området. Og altså gled.

I USA er den slags rigeligt til at få en retssag på halsen og det gjorde Norwegian Cruise Line, eller mere præcist den ansvarlige for spa-området ombord på skibet, som rengøringskonen var ansat hos. Og det tog juryen i Miami bare 42 minutter - inklusiv frokost - at blive enige om at tildele Danny Simpson de mange millioner.

20.000 kr. om dagen for at vidne
Simpsons advokat, David Brill, retfærdiggør erstatningens størrelse ud fra det faktum, at Simpson har haft og fremover vil have udgifter på godt fem millioner kroner til medicin og sygehusbesøg, mens resten af beløbet er som kompensation for svie og smerte.

"Jeg synes, 20.000 kr. per dag for den svie og smerte, Danny Simpson har oplevet siden uheldet, er rimeligt. Det er det samme beløb, som den urolog (speciallæge i nyre- og urinvejssygdomme, red.), Norwegian Cruise Lines har indkaldt som ekspertvidne, tager i betaling per dag, han optræder i retten. Det er kun fair, at Danny Simpson, som fejler præcis det, urologen taler om, skal have det samme", siger David Brill til USA Today.

Svie og smerte i de næste 24 år, hvor Danny Simpson ikke kan arbejde, er ifølge David Brill 2.500 kr. værd per dag. Det er det beløb, førnævnte urolog tager sig betalt per time for at forberede sig på sit vidnesudsagn.  

David Brill mener desuden, det er en væsentlig detalje i sagen, at rengøringskonen efter vask af det famøse gulv på krydstogtskibet informerede Danny Simpson om, at hun var færdig og gulvet var klart til brug. 

Hvilket altså ikke var tilfældet.

Danny Simpson har en kone og seks børn. Hans nerver i ryggen er permanent skadede og han vil resten af sit liv have brug for kateter ligesom han tre gange ugentlig er tvunget til tarmudskylning. Derudover er han impotent.